Cristina Constantin face un rezultat excelent la Ultra Sierra Nevada, 100 km

475

Cristina Constantin a reusit un rezultat excelent la sfarsitul saptamanii. Ultramaratonista nascuta la Galati, dar stabilita de multi ani la Madrid, a terminat pe locul 2 ultramaratonul Sierra Nevada-Spania. Concursul are 100 de kilometri si 6600 de metri diferenta de nivel. Este o competitie dura care face parte din Cupa Spaniei la Ultramaraton.

Cristina Constantin a facut un rezultat excelent. Si-a imbunatatit timpul de anul trecut cu 3 ore

Cristina Constantin rezultat excelentStartul cursei este in localitatea Granada, in sudul Spaniei, o localitate aflata la jumatatea distantei dintre Murcia si Almeria. Urca pana in statiunea de ski Pradollano. Traseul este unul stancos, arid si de cele mai multe ori temperaturile sunt ridicate. Asa s-a intamplat si in acest an. Alergatorii primesc lovitura decisiva spre finalul cursei, dupa 80 de kilometri. Atunci se urca pana la 3100 de metri altitudine. Startul ultramaratonului Sierra Nevada s-a dat la miezul noptii. „A fost o cursa dura pentru ca a fost foarte cald si ziua, dar si pe timpul noptii. Dupa 80 de km, ultimii sunt mortali. Urci pana la peste 3000 de metri altitudine. Lipsa oxigenului, oboseala, toata se acumuleaza, iar eu nu m-am pregatit la altitudine” a declarat Cristina Cosntantin pentru aimx.ro.

Alergatoarea Cristina Constantin a ajuns la finish in 17 ore si 12 minute.

A avut o medie de 10 minute si 19 secunde pe kilometru. A castigat detasat Esther Gonzalez: 14.54.44. Marian Priadka, Slovacia, s-a impus la general in 12.21.47. Poloneza MAGDALENA LACZAK este detinatoarea recordului cursei la feminin. In 2018 a reusit cel mai bun timp din istoria concursului:14.36.28.

„Anul asta in cursele de ultramaraton ma simt mai bine. Mi-am propus sa nu ma mai streses. Am fost tot timpul pe locul 3 in cursa, dar prima fata a abandonat. S-a ratacit, asa ca am luptat pana la final sa fiu pe locul doi” a mai spus Cristina.

 Cristina Constantin se afla si in TOP 3 feminin si in Cupa Spaniei la Ultramaraton.
Autor: Vlad Lucian Arhire
Credit Photo:  Trilhos dos Abutres.