sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXUseriu, Iancu, Torok si Coconea spun prezent la Ceaun Borsec Festival

Useriu, Iancu, Torok si Coconea spun prezent la Ceaun Borsec Festival

Ceaun Borsec Festival se desfasoara intre 13 si 15 iulie. Este la prima editie. „Sunt 3 zile de ateliere, concursuri,prezentari, demonstratii, dansuri, expozitii sau proiectii de film”. Pe scurt: sport, arta culinara, muzica si film. Totul intr-un peisaj de poveste.  Ceaun Borsec Festival este organizat de Asociatia Secvente si Papa Soni. Sportul nu lipseste din cadrul festivalului. Sambata se va desfasura un cros montan de aproximativ 10 kilometri, iar duminica un concurs de orientare sportiva. Tibi Useriu, Avram Iancu, Zsolt Torok, Eduard Novak si Toma Coconea sunt invitati sa vorbeasca despre un mod de viata sanatos.

Cupa Borsec 2018: un cros montan de 10 kilometri ce se desfasoara in cadrul Ceaun Borsec Festival

Ceaun Borsec FestivalSportul este o parte importanta in cadrul Ceaun Borsec Festival. Organizatorii isi doresc sa redeschida din nou turistilor o statiune cu iz aristocratic in trecut. Sambata 14 iulie peste 100 de alergatori sunt asteptati sa se intreaca pe un traseu (foto) de aproximativ 10,3 kilometri, cu 477 de metri diferenta de nivel. Startul se da la ora 10.00 din centrul orasului, iar cel mai inalt punct este varful Faget (1310 metri altitudine). De pe varf alergatorii pot admira o panorama deosebita catre Ceahlau si Calimani. A doua zi statiunea va putea fi descoperita in cadrul unui concurs de orientare sportiva. 

Invitati speciali sunt unii dintre cei mai cuncoscuti sportivi de anduranta de la noi din tara. Avram Iancu, Tiberiu Useriu, Zsolt Torok, Toma Coconea, dar si Eduard Novak isi vor impartasi experientele personale in cadrul programului Cultura Outdoor. 

„Borsecul are un potential extraordinar de practicare a sportului outdoor: peste 5 circuite de ciclocross, zona de alpinism , posibilitati de zbor cu parapanta, alergare montana. Faptul ca cei mai reprezentativi ambasadori ai culturii outdoor vor fi la Borsec confirma interesul pe care zona o are.Ei au fost de acord sa prezinte in fata publicului prezent la festival valorile sportive, de sanatate si umane ale sporturilor pe care le practica” a declarat pentru aimx.ro Dan Burlac, unul dintre cei implicati in organizarea Ceaun Borsec Festival

Borsec este o statiune aflata in judetul Harghita la aproximativ 850 de metri altitudine. Statiunea se afla la interferenta muntilor Giurgeului, Bistritei si Calimani. Borsec si-a castigat renumele datorita izvoarelor de ape minerale cu bogate calitati terapeutice.

Autor: Vlad Lucian Arhire

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE