Cele cinci candidate la câştigarea trofeului rezervat atletei anului

74
Cele cinci candidate la câştigarea trofeului rezervat atletei anului
sursa foto Facebook

Cele cinci candidate sunt: etiopianca Letesenbet Gidey (5.000 m), Olsifan Hassan (semifond, fond) din Olanda, kenyanca Peres Jepchirchir (semimaraton), Yulimar Rojas (triplusalt) din Venezuela şi sprintera jamaicana Elaine Thompson-Herah (100 metri).

Cele cinci candidate au șansa în premieră să se bucure pe 5 decembrie de distincţia mondială! World Athletics a anunțat că festivitatea va fi online.

Yulimar Rojas are mari șanse să fie câștigătoare! Rojas este dublă campioană mondială în aer liber. Titlurile au fost câștigate în 2017 și 2019. Rojas a stabilit un nou record al lumii în sală la triplusalt (15,43 m), pe 21 februarie la Madrid.

Sifan Hasa are șanse mari la trofeu după ce a doborât recordul mondial al orei, cu 18.930 metri. Are și recordul european la 10.000 metri, cu 29 minute 36 secunde 67/100.

Cele cinci candidate la câştigarea trofeului rezervat atletei anului
sursa foto Facebook

La masculin, lista finaliştilor a fost anunţată de World Athletics încă de luni. Ugandezul Joshua Cheptegei (5.000 m) îi are contracandidați pe suedezul Armand Duplantis (săritura cu prăjina), americanul Ryan Crouser (aruncarea greutăţii), pe norvegianul Karsten Warholm (400 m garduri) şi pe germanul Johannes Vetter (aruncarea suliţei).

Suedezul Armand Duplantis, în vârstă de numai 20 de ani, a stabilit un nou record mondial la săritura cu prăjina. Atletul scandinav a reuşit un rezultat de 6,17 m, în sală, la Torun (Polonia). Duplantis a îmbunătăţit cu un centimetru fostul record al lumii, reuşit în februarie 2014, la Doneţk, de idolul său, francezul Renaud Lavillenie.

Armand Duplantis e favorit la titlul olimpic!

„E ceva la care am visat de la vârsta de trei ani. E un mod excelent de a începe anul”, a declarat Duplantis pentru worldathletics.org, după al doilea său concurs din 2020.

Suedezul a bătut recordul mondial la a doua încercare la 6,17 m şi a şasea săritură de la concursul din Polonia din februarie.

Pe AIMX aflați aici și despre un nou record pentru România la pistol aer comprimat