Cinci medalii de aur şi una de argint au pentru România la Europene juniorii tricolori

378
Cinci medalii de aur şi una de argint au pentru România la Europene juniorii tricolori

Cinci medalii de aur şi una de argint au intrat în palmaresul României la Campionatele Europene de canotaj ale juniorilor. La 8+1 masculin, Cosmin Iulian Pleşescu, Eduard Angel Moldovan, Andrei Hemen, Cornel-Traian Ieremciuc, Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc, Alexandru-Gabriel Şteţco, Constantin Emanuele Sterea, Marian Ştefan Dunca, Gavril Dumbravă au obţinut medaliile de aur (06:08,66) cu exact două secunde avans faţă de Rusia. La feminin, Elena Silvia Mocanu, Elena-Andreea Cerbu, Ana-Maria Loghin, Florentina-Georgiana Neculaeasa, Valentina Amalia Azoiţei, Alexandra-Georgiana Ruşcuţă, Petruţa-Ionela Popa, Mariana-Laura Dumitru, Victoria-Ştefania Petreanu au obținut argint cu timpul 06:57,40, clasate la o secundă și 13 sutimi de echipajul din Belarus.

Cinci medalii de aur şi una de argint au câștigat la Munchen echipajele tricolore!

Mihaela-Cosmina Dram şi Georgelia Stoica au câştigat la dublu rame feminin (07:52,79), cu avantaj de aproape opt secunde de Germania, a doua clasată.

Cinci medalii de aur şi una de argint au pentru România la Europene juniorii tricolori
Federatia Romana De Canotaj World Rowing

Daria-Ioana Dinulescu, Maria Guzran, Elena-Maria Robitu şi Ancuţa-Adelina Ungurean s-au impus la patru rame feminin, cu un avans de peste două secunde faţă de Italia (07:17,36).

Diana-Ionela Petian, Andreea-Fabiola Iorgovan, Ana-Maria Mătran şi Elena-Diana Şuta au cucerit aurul (06:57,76) cu un avans de aproape trei secunde faţă de echipajul din Elveţia.

La dublu rame masculin, Iliuţă-Leontin Nuţescu şi Andrei-Petrişor Axintoi au ieşit învingători (07:01,83) în faţa tandemului Norvegiei.

Delegaţia României a cucerit şapte medalii, cinci de aur şi două de argint, la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Belgrad, în septembrie, anul trecut.

Luna trecută, România s-a clasat în top în Polonia! La Kruszwica, Simona Radiş a stabilit un record mondial la simplu vâsle feminin. România a avut cel mai bun lot de tineret din Europa. Au fost câştigate 10 medalii, dintre care 5 de aur şi 5 de argint. Întrecerile din septembrie au contat pentru Campionatele Europene la nivel sub 23 de ani.

Sursa, credit foto : Federatia Romana De Canotaj World Rowing

Pe AIMX aflați aici și despre campionul mondial la Judo, românul a câștigat în Italia titlul la juniori!