CIO a stabilit noua dată limită pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

0
616

Comitetul Internaţional Olimpic a revizuit sistemele de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după amânarea cu un an a competiţiei, din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, noua dată limită pentru calificarea la JO este 29 iunie 2021.

Sportivii se pot înscrie la Jocurile Olimpice până pe 5 iulie 2021

Grupul de lucru al Comitetului Internaţional Olimpic  a aprobat mai multe modificări ale sistemelor de calificare la Jocurile Olimpice din capitala Japoniei.

„Această revizuire a fost efectuată pentru a se ţine cont de impactul pandemiei de Covid-19 şi a noilor date ale JO şi înlocuieşte principiile precedente, aprobate de Comitetul Executiv al CIO în iulie 2017”, a scris CIO într-un comunicat.

Forul olimpic a fixat pentru 29 iunie 2021 noua dată limită pentru perioada de calificare. CIO a anunţat că federaţiile internaţionale vor putea defini propriile termene, până la data de 29 iunie 2021. Noua dată limită de înscriere pentru fiecare disciplină sportivă a fost fixată pentru 5 iulie 2021.

CIO a confirmat deja că sportivii şi comitetele olimpice naţionale care au obţinut deja un loc de calificare olimpică îl vor păstra, în ciuda amânării competiţiei.

57% din locurile pentru JO de la Tokyo au fost deja alocate, iar sportivii mai au la dispoziţie încă 5.000 de locuri pentru competiţia supremă a sportului mondial.

„Un echilibru pentru sport trebuie să fie găsit între protejarea sportivilor care au fost aproape de calificarea pe baza termenelor anterioare anului 2020 şi participarea celor mai buni sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, permiţând celor mai buni concurenţi ai sezonului 2021 să se califice”, se mai arată în comunicatul CIO.

Pe 24 martie, Comitetul Internaţional Olimpic a decis, împreună cu Comitetul japonez de organizare, amânarea cu un an a Jocurilor de la Tokyo, care vor avea loc în perioada 23 iulie-8 august 2021.

Pe AIMX puteti citi aici si mesajul din izolare al specialistei în parapantă, Anca Tabără

Credit foto: flosoftball.com