Raluca Ciocanel in fata primei participari la Jocurile Olimpice

845

Raluca Ciocanel a intrat in ultima luna  de pregatire pentru Jocurile Olimpice de la PyeongChang. Primele curse din an le-a facut in Germania si Austria. Cea mai buna sportiva a judetului Alba in 2017 participa la slalom.  Raluca e nascuta pe 21 Aprilie 1996.

Primul contact cu schiurile l-a avut la varsta de 4 ani. Pentru Ciocanel a fost dragoste la prima vedere.

„Nu imi pot aminti prea multe, insa tatal meu a fost cel care m-a initiat. Mi-a povestit cum nu voiam sa mai dau jos schiurile dupa ce le-am incercat.”Raluca Ciocanel si antrenorul Tiberiu Tantos

Sportul de performanta l-a inceput la 7 ani si de atunci Raluca Ciocanel viseaza la cel putin o clasare in top 30 in etapele de Cupa Mondiala.

„Modelul meu cat am fost mica a fost Janica Kostelic. Inca ma inspira! A reusit sa obtina rezultate incredibile venind dintr-o tara fara traditie in lumea schiului alpin. Cumva asociez povestea ei cu a mea. Imi da speranta ca nu este imposibil. Schiul alpin este un sport destul de scump, iar situatia financiara a familiei mele este modesta. Daca nu as fi venit in contact cu oameni deosebiti as fi fost nevoita sa renunt cu mult timp in urma”.

In drumul spre Jocurile Olimpice Raluca s-a dedicat trup si suflet. Continua sa fie concentrata cu aproape o luna pana la participarea la PyeongChang.

„Le multumesc celor de la  Bachmann Romania, Sci Transmission! Un rol important joaca  antrenorul meu Tiberiu Tantos si ceilalti oameni si cluburi care m-au sprijit cat si cum au putut. Lor le multumesc enorm! Comparativ cu sportivele din tari de traditie ca Austria, Italia, Franta, as putea spune ca imi lipsesc undeva la 5-6 ani de experienta. Ele schiaza zi de zi in cele mai bune conditii de cand aveau 5-8 ani. Eu  pot spune ca abia acum 5 ani am inceput sa schiez cu adevarat. In urma cu 3 ani m-au oprit 2 accidentari pentru 2 ani consecutivi. Faptul ca m-am calificat la Jocurile Olimpice a fost o mare realizare pentru mine! Sper sa fie doar un pas spre performante din ce in ce mai aproape de elita mondialala. Sper ca rezultatele noastre sa ii atraga pe copii sa faca mai mult sport.”

   Ciocanel va mai participa la concursuri FIS pana la Jocurile Olimpice.