Larisa Iordache: de la balet, la performanta in gimnastica

1059
Larisa Iordache medaliata cu bronz cu echipa la JO de la Londra

Larisa  are 21 de ani si un spirit de luptatoare care o ajuta sa depaseasca obstacolele din viata. Gimnastica a intrat in viata Larisei Iordache dupa balet. S-a produs brusc si la inceput nedorit. 

Larisa Iordache a inceput gimnastica la varsta de 5 ani jumatate.

  „Pe atunci nu stiam ce inseamna sportul. Pot spune ca n-am ales eu pentru mine. Asa a fost sa fie. Eram in parc cu mama si fratele meu. Ne plimbam pe role si atunci prima mea antrenoare, Mariana Campeanu, a intrebat-o pe mami daca ar vrea sa fac un sport. Incercasem deja balet, dar nu imi placuse. Am mers la gimnastica. In prima zi n-am vrut sa intru in sala de antrenament. Dupa cateva zile am rugat-o pe bunica sa ma duca.  Asa am inceput.”

In prima zi ca gimnasta Larisa a plans! Nu avea incredere dupa experienta de la balet care nu i-a placut. A stat in afara salii cu toată lumea in jur incurajand-o. Trebuia ca impulsul sa vina din interior si cand s-a produs a  fost cucerita definitiv. Ca fiecare copil si-a cautat modele.

                                 Nadia a fost inspiratia mea”, recunoaste Larisa!

Nadia Comaneci speaking to Larisa Iordache at the 2017 world championships. (Melissa Perenson/AP)

„Cu antrenorii am am avut mereu o colaborare foarte buna. Ii apreciez foarte mult pentru ajutorul lor la cresterea si dezvoltarea mea ca om. In momentul de fata ambitia mea este sa fiu sanatoasa. Atat cat se poate. Vreau sa pot merge bine si usor, usor sa pot relua antrenamentele.”

  Larisa a primit porecla „Piciul”! A fost cea mai mica din lot inca de la junioare. A imbinat  talentul cu foarte multa munca si s-a daruit ca sa cucereasca, prin executii memorabile, intreaga lume.

Larisa Iordache nu a scapat de momentele triste!

Iordache medaliata cu bronz la JO Larisa s-a accidentat la Campionatele Mondiale de la Montreal de anul trecut. S-a intamplat chiar la incalzire. A fost un moment cu incarcatura mare din punct de vedere emotional. A parasit arena in lacrimi.

 Peste accidentari am trecut cu ajutorul atractiei fata de gimnastica, cu ajutorul celor dragi si din setea de a fi cea mai buna! Cu toate ca n-am reusit sa fiu mereu cea mai buna, stiu ca am luptat mereu pentru asta.”

Larisa Iordache este multipla medaliata olimpica, mondiala si europeana.

Dupa accidentarea de la Montreal, la tendon, „lupta” sa-si revina. A trecut prin doua operatii in ultimele 3 luni si se afla intr-un programd e recuperare. Pentru Tokyo, Larisa si-ar dori sa ajunga in finalele pe aparate si sa atinga din nou podiumul olimpic. La Jocurile Olimpice de la Londra, Larisa a cucerit medalia de bronz cu echipa. Sportiva in varsta 21 de ani este cvadrupla medaliata mondiala și de 12 ori medaliata europeana.

Credit foto Carmen Manda, Laura Pina
Autor: Ovidiu Petenghea