Ciucas X3 este in plina desfasurare. Surpriza la maraton!

1266

   Ciucas X3 a ajuns la editia a 8-a. Se desfasoara la Cheia, judetul Prahova. Este unul din cele mai asteptate concursuri de alergare montana din tara. Se stiu podiumurile la semimaraton si maraton. Ultramaratonul a avut startul la ora 6 si se afla inca in desfasurare.

    Preda si Palici surclasati la maraton, Ciucas X3

  Concursul de maraton a adus una din cele mai mari surprize din ultimul timp. Cristian Mosoiu a reusit sa se impuna in fata a doua nume consacrate din alergarea montana romaneasca: Viorel Palici si Andrei Preda. Cristian a castigat proba de 42 de kilometri cu timpul de 3 ore, 32 de minute si 37 de secunde. Cristian vine insa dupa un an cu rezultate senzationale:  are multe curse castigate, la unele dintre ele reusind sa stabileasca si recorduri.  Andrei Preda a venit pe doi la mai putin de un minut, iar Viorel Palici a ocupat ultima pozitie a podiumului. Cel mai bun timp la feminin i-a apartinut Iuliei Gainariu cu 4 ore, 27 de minute si 33 de secunde.

      Sute de sportivi la semimaraton

Peste 700 de sportivi au luat startul sambata dimineata pe traseul probei de semimaraton, 20,9  kilometri. Cel mai inalt punct la care ajung concurentii este varful Gropsoarele, 1883 de metri. Traseul are si o portiune stancoasa echipata cu lanturi. La masculin s-a impus Bogdan Damian, romanul cu cel mai valoros rezultat la Mondialele de Alergare Montana. Bogdan a terminat cursa intr-o ora, 52 de minute si 49 de secunde. Este de salutat prezenta in TOP 10 a juniorului Gabriel Bularda cu un timp de 2 ore, 7 minute si 11 secunde. Sportivul din Vatra Dornei a devenit campion european la alergare montana in aceasta vara.

Ingrid Mutter a castigat categoric intrecerea feminina cu 2 ore, 9 minute si 49 de secunde. A fost urmata de Maria Voicu la 15 minute si de Maria Tempeanu.

   Radu Milea conduce Ultramaratonul de 105 kilometri

Radu Milea trecuse la ora 15 si 30 de minute de punctul de control 9 ca lider al cursei. Era urmat de Adrian Irimiea la 20 de minute. In concursul feminin Cristina Cecan este pe primul loc. Clasamentele integrale le puteti vedea la link-ul urmator: http://time-it.ro/2017/Ciucas/index.php?sort=Semimaraton

Photo Credit: Facebook Ciucas X3