„Trei crai de la Rasarit” sunt pusi pe fapte mari la Mondialul de Half IronMan din SUA

606

    Alin Mihai Baractaru (29 de ani), Alex Toma (26 de ani) si Mihai Vigariu (33 de ani) vor reprezenta Romania la Iron Man 70.3 World Championship. Competitia se va desfasura duminica la Chattanooga, Tennessee, Statele Unite ale Americii. Cei trei sportivi vor trebui sa inoate pe distanta de 1,9 kilometri, sa pedaleze 90 de kilometri, iar apoi sa alerge 21,1 kilometri in compania celor mai valorosi atleti de pe glob. John Kelly, cel care a devenit faimos in toata lumea, dupa ce a castigat in 2017 cumplitul ultramaraton Barkley va fi unul dintre adversarii romanilor. 4500 de sportivi din 90 de tari si teritorii din intreaga lume se vor alinia la start. Proba de inot se va tine in raul Tennessee, alergarea in centrul orasului si pe malul raului, iar proba de bicicleta intre Lookout Mountain ( unul din cele mai importante obiective turistice ale zonei) si oras.

Baractaru: „Vreau sa controlez cursa cap coada.” Toma: „Vreau sa fiu convins ca am dat tot ce am putut”

aimx.ro: Ce obiectiv ai si care sunt gandurile care te domina inaintea acestui Campionat Mondial ?

Mihai Barcataru (foto stanga): Sunt bucuros si in acelasi timp entuziasmat de faptul ca voi participa la un Campionat Mondial de Half-Ironman. Nivelul de intensitate este diferit de programul standard in pregatirea pentru Campionatul Mondial de Full Ironman. Si pregatirea mentala este diferita. Cu siguranta voi aborda cursa cu o atitudine diferita fata de Kona. Obiectivul meu este sa termin cursa asa cum mi-am propus initial: adica sa o controlez de la inceput pana la final. 

Alex Toma: Obiectivul este să termin sănătos , cu zâmbetul pe buze si convins ca am dat tot ce am putut !

Mihai Vigariu: Imi doresc sa execut o cursa asa cum stiu ca pot. Nu ma gandesc la niciun rezultat in clasament, ci doar ma concentrez pe eveniment in sine si sa fac totul conform planului. Bineinteles ca am emotii, dar ma hranesc din ele. Bineinteles ca exista ganduri, insa le indepartez, pentru ca fie el pozitiv sau negativ, cumva, la un moment dat, orice gand te duce intr-o directie in care apar dubii. Merg relaxat si tratez ca si cum ar fi o alta zi de antrenamente. 

aimx.ro: Care ar fi cel mai bun lucru care ar putea sa ti se intample ?

Mihai Baractaru: Sa prind o zi fantastica. Sa ma simt foarte bine si sa performez cat mai bine in cursa. Nu pot sa imi creez asteptari deoarece pentru mine, astfel de competitii sunt „noi” si inca invat destul de multe lucruri despre corpul meu in astfel de competitii.

Alex Toma: Cel mai bun lucru este aceasta frumoasa experiență a unui campionat mondial !

Mihai Vigariu: O alergare buna, desi vorbim de un traseu valonat.

Vigariu (foto): ” Absorb momentul. Imi place durerea.”

aimx.ro : Cum te vei motiva cand vei trece prin momente grele?

Mihai Baractaru: Ma gandesc ca sunt suficient de bine pregatit si am venit aici sa-mi demonstrez lucrul asta. Dupa ce imi repet asta, ma gandesc sa ma relaxez cat mai mult, sa nu consum energie inutil ca nu ma ajuta cu nimic. Incerc sa ma „agat” de fiecare amintire pozitiva pe care mi-o aduc aminte. Incerc sa fiu cat mai prezent posibil, sa fiu realist si optimist!

Alex Toma:  Cand voi trece prin momente grele ma voi gândii la copiii mei ( de care imi este tare tare dor ), la soția mea, la tatăl meu si la toți cei de acasă (copiii pe care îi antrenez , părinții lor, colegii mei, prietenii mei si tot cei care mi-au fost și imi sunt alaturi ) si voi trece, cu siguranta, mai usor peste acele momente !

Mihai Vigariu: Absorb momentul, imi place durerea. 🙂 Insa cred ca de cele mai multe ori imi voi aduce aminte de antrenamente. Au fost momente in antrenamente, la toate disciplinele, in care eram la limita. Asa ca am vazut cum este sa iti turezi corpul la maxim si in cursa nu voi ajunge in niciun moment intr-o astfel de stare. De asemenea, ma gandesc la toata sustinerea si energia pe care o primesc telepatic de la toti cei care ma incurajeaza.

aimx.ro: Spune-mi doua calitati si un defect !!!

Mihai Barcataru: Una din cele doua calitati ar fi rabdarea. Niciodata nu ma grabesc sa iau decizii, in special in cursa. Analizez foarte bine situatia si apoi execut. A doua calitate ar fi, cred, ca sunt mereu optimist si ma incred in sansele pe care le am. Am incredere in mine!  Un defect ??? Greu de spus. Consider ca sunt destul de echilibrat. Daca ar fi sa ma gandesc ce nu imi place este faptul ca poate uneori sunt prea introvert si asta cred ca ma afecteaza.

Mihai Vigariu: Doua calitati: rabdare, perseverenta. Defect: imi place sa mananc mult.

aimx.ro: Un mesaj pentru ceilalti doi romani …

Mihai Baractaru: Le doresc o cursa asa cum si-au propus si sa obtina potentialul maxim la acest concurs! Sa fie rezervati si sa ia cele mai bune decizii!

Alex Toma (foto): Ma bucur ca sunt alaturi de ambii Mihai. Ii apreciez foarte mult pentru tot ce au realizat si realizeaza in continuare ( stiu cata munca sta in spate, cate sacrificii )! Sper sa avem o experiență frumoasa impreuna , la mine fiind prima dată! Le urez multa bafta si acum sa ne ” distrăm ” impreuna !

Mihai Vigariu: Le doresc forta maxima, sa aiba o zi excelenta si sa dea tot ce pot ei mai bun! Imi doresc sa concurez cu cei mai buni si ma bucur ca ma aliniez la start impreuna cu Alex si Mihai sa incercam sa depasim cat mai multi atleti straini.