Claudia Bobocea face record național la Birmingham, 2:35.35

198
Claudia Bobocea face record național la Birmingham, 2:35.35

Claudia Bobocea face record național la Birmingham. 2:30.94 este recordul mondial făcut de MUTOLA Maria Lurdes.

Claudia Bobocea face record național la Birmingham, 2:35.35

Claudia Bobocea face record național la Birmingham. Sportiva antrenată de Valentin Anghel s-a întrecut pentru victorie cu Muir. Laura are recordul 2:31.93 și a câștigat cursa în 2:34.53.

Valentin Ion a marcat rezultatul!

Claudia Bobocea face record național la Birmingham, 2:35.35
sursa Facebook Valentin Ion

La Birmingham (UK) e etapa finala a circuitului mondial indoor organizat de World Athletics în acest sezon. Singura sportiva din România care participă la această competiție este Claudia Bobocea, înscrisă pe lista concurentelor la 1000 de metri, alături de alte nume mari ale semifondului mondial, cum ar fi britanica Laura Muir sau poloneza Sofia Ennaoui. Caudia stabilește un record național al probei pe distanța de 1000 de metri feminin în sală neavând până la performanța Claudiei un record omologat de FRA (vezi foto).

Sofia, reprezentanta Poloniei a fost pe trei cu finish în 2:35.69.

Italianca, Elena Bello a fost pe patru cu timpul 2:37.09.

Au urmat în clasament, Katie Snowden din Marea Britanie, batava Maureen Koster, Kristie SCHOFFIELD din SUA, slovena  Petja KLOJCNIK și britanica Jenny Selman.

Anul trecut, Claudia Bobocea a câştigat proba de 1.500 metri din cadrul concursului Folksam Grand Prix. Sportiva antrenată de Valentin Anghel a fost cronometrată cu timpul de 4 minute 4 secunde 89/100, un nou record pentru Folksam Grand Prix.

Atleta română Claudia Bobocea a fost urmată de atleta mexicană Laura Galvan şi de belgianca Elise Vanderelst.

Claudia Bobocea a fost recompensată cu un cec de 500 de euro.

Folksam Grand Prix face parte din circuitul atletic World Athletics Continental Tour Bronze.

Claudia Bobocea s-a calificat la Campionatele Mondiale de la Eugene după locul patru ocupat în proba de 1.500 metri la reuniunea internaţională Ostrava Golden Spike, cu timpul de 4 minute, 01 sec. 10/10.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!

Autor Ovidiu Pețenghea