sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXAmalia Stan aduce a șasea medalie a României la Tallinn!

Amalia Stan aduce a șasea medalie a României la Tallinn!

Amalia Stan aduce a șasea medalie a României la Tallinn. Este bronz la sabie juniori. Anastasia Fusea e si ea medaliată cu bronz la întrecerea continentală a cadetelor. 

Amalia Stan aduce a șasea medalie a României la Tallinn. Sportiva tricoloră a fost felicitată de antrenorii Tiberiu Dolniceanu, Irina Covaliu, Alexandru Sirițeanu și Radu Tofan!

A fost argint pentru Casian Cîdu, Dacian Enache, Alexandru Eva şi Cristian Macovei la sabie cadeţi, în concursul pe echipe din cadrul Campionatului European din Estonia

România a fost învinsă în finală de Italia, cu 45-30.

A cincea medalie a delegaţiei tricolore la Campionatul European de scrimă pentru cadeţi şi juniori a venit după medalia de aur la sabie cadeţi feminin pe echipe, două medalii de argint obținute de Amalia Covaliu şi de Casian Cîdu la sabie cadeţi şi o medalie de bronz obținută de Anastasia Fusea la sabie cadeţi.

Amalia Covaliu, Alexandra Mitruş, Anastasia Fusea și Rosemarie Benciu au aur !
Sursa Federatia Romana de Scrima

Amalia Covaliu, Alexandra Mitruş, Anastasia Fusea și Rosemarie Benciu au învins sportivele din Ungaria în finala europeană la sabie!

Conduse cu 15-13, tricolorele au recuperat şi au preluat conducerea, menţinându-se în frunte până la finalul confruntării câştigate cu 45-40.

Casian Cîdu este vicecampion european de cadeţi la sabie
Sursa Federatia Romana de Scrima TALLIN, CADET EUROPEAN CHAMPIONSHIP IN PHOTO: ROU PHOTO BY ANDREA ALEGNI #BIZZITEAM

Casian Cîdu este vicecampion european de cadeţi la sabie. Originar din Iaşi, Casian Cîdu este legitimat de anul trecut la CS Dinamo.

Casian a luptat în finală cu Oszkar Vajda din Ungaria. Casian a condus cu 5-2 şi 8-4, a avut 11-6 dar maghiarul a revenit şi a dat 9 tuşe consecutive pentru titlul continental. Scor final 15-11 pentru Vajda.

Federația Română de Scrimă anunță succesul tricolorelor în capitala Estoniei.

Amalia Covaliu și Anastasia Fusea au luptat pentru medalii la scrimă la Campionatele Europene din Estonia.

Amalia Covaliu este vicecampioană europeană la sabie iar Anastasia Fusea e medaliată cu bronz la întrecerea continentală a cadetelor. Amalia a fost întrecută în finală de Emese Domonkos din Ungaria cu 15-10. Rosemarie Benciu a terminat pe locul 6 iar Alexandra Mitruș a încheiat pe poziția a 14-a. România are patru sportive în top 15 la această armă, sabie feminin, cadete. Antrenori sunt Irina Covaliu și Sandu Constantin!

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE