sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXClaudia Nechita luptă cu medaliată cu bronz mondial în 2018 la Mondialul...

Claudia Nechita luptă cu medaliată cu bronz mondial în 2018 la Mondialul de Box

Claudia Nechita luptă cu o reprezentantă de top din Kazahstan, la Mondialul de Box din Istanbul. România participă cu cinci sportive, antrenate de soţii Adrian şi Mihaela Lăcătuş, la Mondialele din Turcia: Steluţa Duţă evoluează la categoria 48 kilograme. O altă sportivă de la CSA Steaua, Lăcrămioara Perijoc e în Turcia. Eugenia Anghel luptă la categoria 50 kilograme. Sportiva este legitimată la SCM Craiova şi Alexandra Petcu este în competiție la categoria 81 kilograme. Alexandra este legitimată la CSA Steaua.

Claudia Nechita luptă miercuri cu Ibraghimova. Kazaha Karina este medaliată cu bronz mondial în 2018 la categoria 60 kilograme, sportivă calificată la Istanbul direct în turul secund.

Steluţa Duţă, triplă vicecampioană mondială a fost programată în primul tur la categoria 48 kilograme, cu indianca Nitu Nitu.

Lăcrimioara Perijoc, campioană europeană în 2019, s-a calificat direct în turul doi al categoriei 54 kilograme şi va boxa pe 12 mai contra taiwanezei Hsiao-Wen Huang la Mondialul din Turcia, competiție la care Claudia Nechita intră în ring miercuri cu Ibraghimova.

Eugenia Anghel, la categoria 50 kilograme va boxa pe 12 mai contra indiencei Anamika Anamika, învingătoarea din această luptă urmând să o înfrunte pe australianca Kristy Lee Harris, medaliată cu bronz la Mondialul 2018, calificată direct în turul doi.

La categoria 81 kilograme unde sunt 11 pugiliste înscrise, Alexandra Maria Petcu este calificată direct în sferturile de finală şi va lupta pe 16 mai cu poloneza Oliwia Toborek, campioană europeană la nivel sub 22 de ani. La Porec, în Croaţia, la aceeaşi competiţie, Petcu a obţinut argintul la 81 kg. O victorie în acest meci i-ar asigura pugilistei române medalia de bronz.

Mondialele feminine de la Istanbul sunt dotate în premieră cu premii de 2,4 milioane de dolari. O medalie de aur aduce și 100.000 de dolari, argintul aduce și un premiu de 50.000 de dolari, iar bronzul vine și cu un premiu de 25.000 de dolari.

Pe AIMX citiți și știri din scrimă  AICI

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE