Cleonia Riciu si povestea medaliei de la Mondialele de judo pentru juniori

686
Cleonia Riciu si povestea medaliei de la Mondialele de judo pentru juniori

Cleonia Riciu si povestea de succes continua pe tatami. La 20 de ani sportiva din Strehaia e dubla medaliata cu bronz la Mondialele de Judo pentru juniori. Cleonia a cucerit un bronz si anul trecut, la Mondialele U21 de la Zagreb.

Cleonia Riciu si povestea medaliei de bronz de la Mondialele din Bahamas!

„Primul tur l-am avut liber. Eram foarte bine clasata si asa am avut aceasta avantaj . Primul meci, respectiv turul 2 l-am avut cu o adversara din Azerbaidjan.  A fost un meci greu cu o adversara foarte incomoda care nu pica asa repede. Am punctat-o in ultimul minut. Nu m-am multumit si in ultimele 30 de secunde am reusit sa imi castig dreptul de a merge in turul 3.”

Cleonia a infruntat in fazele avanasate  o adversara titrata la acest nivel din Franta.

„Am reusit cu atacuri dese sa duc lupta la sol unde ea a cedat la una din stangularile mele . Al treilea meci  a fost  semi-finala. Am luptat cu o adversara din Israel care este medaliata cu bronz la Campionatele Europene de seniori din acest an.  Am punctat-o , o conduceam si eram la un pas de finala , experienta ei insa si-a spus cuvantul si am pierdut .”

Cleonia Riciu si povestea medaliei de la Mondialele de judo pentru junioriRiciu a trecut in optimile de finală de kazaha Meruiert Sarsenova. In sferturi Cleonia a invins-o pe Coraline Marcus Tabellion (Franta). Dupa ce a pierdut semifinala cu Gefen Primo (Israel), Cleonia Riciu a castigat meciul pentru bronz cu Faiza Mokdar (Franta).

„Meciul pentru bronz a fost cu o alta sportiva din Franta. Capioana europeana de cadeti si juniori de anul acesta. A fost un meci greu! Aveam doua penalizări deja si ajunsesem in golden score! Simteam cum mi se inmoaie corpul cu totul , dar am avut o sclipire. A fost un moment in care mi-am dorit cu toata fiinta mea acea medalie si chiar am reusit sa o obtin.”

Cleonia Riciu s-a antrenat la lotul olimpic impreuna cu: Andreica Gianina , Florin Bercean , Bodo Roland , Kohei Oishi ( antrenorul japonez al lotului) si cu Simona Richter. Din echipa fac parte si  kinetoterapeutii  Cipcigan Emil sa antrenorul de crossfit Bogdan Petrican.

„Nu pot sa explic sentimentul , doar ma simt libera , usurata , pentru ca stiu si realizez ca anii acestia de munca nu au fost degeaba. Nu pot sa dedic medalia unei suingure persoane pentru ca exita un grup de oameni care m-a sustinut si m-au incurajat si in cele mai grele perioade , lor o pot dedica!”

Autor: Ovidiu Pețenghea