Paul Georgescu se pregateste de a doua finala consecutiva OceanMan

563

    Romanul Paul Georgescu a intrat in linie dreapta cu pregatirile pentru finala OceanMan. Este pentru a doua oara consecutiv cand va inota in ultimul act al intrecerii.  OceanMan este primul si singurul Campionat Mondial de Inot in Ape Libere. Competitia a avut o dezvoltare extraordinara. In 2015 doar 2 curse faceau parte din circuit. Anul acesta s-au organizat 12 competitii pe tot mapamondul (din Krabi,Thailanda pana in Cozumel, Mexic) care iti ofereau sansa de a te califica la finala din Dubai (16 noiembrie). 

    Finala OceanMan este ultimul concurs important din 2018 pentru Paul Georgescu

Paul Georgescu OceanManDubai va deveni pe 16 noiembrie orasul numarul 1 in lume pentru inotatorii in ape libere. Aici se vor strange toti cei care au reusit un TOP 10 la macar una din cele 12 curse. In 2018 misiunea lui Paul Georgescu va fi si mai dificila: a hotarat sa participe la categoria ELITE.

„Am luat aceasta decizie imediat dupa finala de anul trecut de la Benidorm, Spania. Atunci organizatorii au permis folosirea neoprenului in ciuda faptului ca temperatura apei nu impunea conform regulamentului acest lucru. Doar la categoria ELITE s-a respectat regulamentul. Cu siguranta va fi mai dificil pentru ca voi avea concurenti mult mai bine antrenati. Ma voi „bate” cu cei mai buni. Doar asa poti sa iti vezi valoarea” a declarat pentru aimx.ro Paul.

Startul se va da la ora 7 si jumatate dimineata. Traseul va avea 10,5 kilometri. „Nu mi-am propus un timp anume pentru ca in open water din cauza curentilor, a vremii timpul poate fi afectat. Cu siguranta insa voi face o recunoastere a traseului inainte de finala propriu-zisa. Este un lucru foarte important de care voi tine cont dupa ce anul trecut m-am ratacit in jurul unei insule. Am pierdut atunci timp pretios pentru ca nici voluntarii care se aflau in caiace nu stiau exact in ce directie trebuie sa inotam. Sper ca la Dubai traseul sa fie marcat foarte bine cu balize”, a mai spus Paul.

Fostul poloist face 8 antrenamente pe saptamana: inot, forta si alergare

Paul Georgescu OceanManPaul s-a recuperat rapid dupa maratoanele acvatice din august. Amanunte aveti aici. Acum este in fata ultimului concurs de anvergura din acest an. Trateaza finala OceanMan foarte serios. „Deschide” in fiecare dimineata la ora 6 si jumatate bazinul outdoor de la Lia Manoliu.

„Dupa ce am cucerit Triple Crown am avut doua saptamani de pauza. Am fost mai obosit ca dupa traversarea Canalului Manecii. Am inceput apoi antrenamentele cu bucati lungi, cu pauze scurte. Acum voi scurta bucatile si voi creste intensitatea pentru ca trebuie sa dezvolt viteza. M-am obisnuit cu acest program. Din 2015 a devenit o rutina ca fiecare dimineata sa o dedic antrenamentelor a precizat Paul.

Romania va avea si in finala juniorilor un reprezentant: Anton Dimcea Zamfir. Si pentru el este tot a doua prezenta consecutiva. Fost elev al lui Paul, Anton Zamfir s-a mutat cu scoala in Spania. El s-a inscris la Academia de Polo din Barcelona. Visul sau este sa faca parte din nationala de polo a Romaniei. Anton va implini in luna ianuarie 16 ani.

Autor: Vlad Lucian Arhire