Constantin Popovici loveste apa la 85 de km/h. Urmeaza un sezon plin in Red Bull Cliff Diving

450

Constantin Popovici devine in 2019 primul roman din istorie care va concura la toate etapele din Red Bull Cliff Diving. Seria mondiala incepe pe 13 aprilie si are 7 etape. 3 sunt organizate in premiera. Constantin Popovici este printre cei mai buni 10 săritori de high diving din lume. Romanul viseaza sa se califice si la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Constantin Popovici sare de la 27 de metri inaltime in etapele din Red Bull Cliff Diving

Constantin Popovici Red Bull Cliff Diving“Am început deja antrenamentele deoarece anul acesta voi participa atat la concursurile de 10 metri, pentru ca imi doresc mult sa concurez la Jocurile Olimpice, cat și la etapele de high diving, ceea ce nu a mai făcut niciun sportiv român pana acum”, a spus Constantin Popovici.
La fel ca anul trecut, pe lista saritorilor cu wild card se mai afla și Catalin Preda(foto). Sportivul roman a avut un debut fantastic in cea mai spectaculoasa competitie de high diving din lume. A reusit sa termine pe podium la debutul in Seria Mondiala.
Catalin Preda va concura la etapele din Italia și Portugalia, programate în luna iunie. Cel de-al 11-lea sezon al competiției de high diving va avea trei etape complet noi. Prima este la El Nido, in Filipine, iar celelalte doua sunt la Dublin, in Irlanda, si Beirut, in Liban. Alaturi de cele trei, in calendar au ramas etapele din Italia, la Polignano a Mare, Portugalia, pe Insulele Azore, Bosnia și
Hertegovina, la Mostar, si Spania, la Bilbao.

“Este un calendar interesant si ma bucur ca voi avea ocazia sa concurez la toate etapele. Dintre cele noi cred ca cea mai spectaculoasa va fi in Filipine si ma voi pregati intens pentru această etapa. Sunt si etape la care am mai participat si asta imi da incredere ca voi avea un sezon bun alaturi de cei mai buni high diveri din lume”, a mai declarat Constantin Popovici.

Red Bull Cliff Diving deschide sezonul pe 13 aprilie in Filipine

Constantin Popovici Red Bull Cliff DivingLa startul editiei din acest an vor fi sportivi din 18 tari, la masculin și feminin, care vor concura la toate cele 7 etape. Sariturile se realizeaza de la 27 de metri inaltime. De aproape 3 ori mai mult fata de sariturile din concursul olimpic ( 10 metri). La intrarea in apa soncurentii ating viteza de 85 de km/h.
In functie de posibilitatile de antremanet pe care le voi avea imi doresc sa vin si cu o saritura complet noua la una dintre etape. Este foarte important acest lucru pentru a-mi creste coeficientul si sunt increzator ca acesta va fi cel mai bun an din cariera mea de pana acum”, a mai spus Popovici.

Calendar Seria Mondiala Red Bull Cliff Diving 2019
13 aprilie – El Nido, Palawan, Filipine
12 mai – Dublin, Irlanda
2 iunie – Polignano a Mare, Italia
22 iunie – São Miguel, Insulele Azore, Portugalia
14 iulie – Beirut, Liban
24 august – Mostar, Bosnia și Herțegovina
14 septembrie – Bilbao, Spania