Paul Pepene se gandeste la Campionatul Mondial de schi fond din Austria

0
1438
Paul Pepene se gandeste la Campionatul Mondial de schi fond din Austria

Paul Pepene ramane un reper in schi fond pentru Romania. Fostul campion mondial la nivelul de varsta sub 23 de ani s-a axat pe schi fond. Din 2005 Paul s-a concentrat doar pe schi fond.  Paul a studiat la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Bacau si in prezent se gandeste doar la Campionatul Mondial de schi fond din Austria! Intrecerile sunt programate intre 20 februarie si 3 martie la Seefeld. Paul „s-a incalzit” cu un loc 7 la etapa de Cupa Continentala din Slovenia.

Paul Pepene a terminat pe locul 7 in competitia dinaintea Campionatului Mondial de Schi-Fond din Austria (Seefeld).

In Slovenia la Planica, Paul a confirmat forma fizica buna in care se afla in proba de 15 km Clasic. Paul a concurat in etapa de Cupa Continentala unde a obtinut o clasare in TOP 10!

Paul Pepene se gandeste la Campionatul Mondial de schi fond din AustriaIn acest sezon Paul a strans  3 medalii de aur  la Campionatul National de role. Pepene a castigat la Trento in septembrie intrecerea cu alti 31 de sportivi europeni. Dupa victoria de la Monte Bondone, Paul s-a bucurat de succes si in Grecia. La Metsovo la sfarsitul lui septembrie a castigat intrecerea de 10 km. La primul concurs pe role i-a devansat pe grecul Angelis Apostolos si pe Petrica Hogiu. La a doua lansare Pepene a castigat in fata sarbului Damir Rastic. Grecul Angelis Apostolos a incheiat pe 3. A urmat concursul de iarna din Italia unde a terminat pe locul 3  la Santa Caterina Valfurva.

In acest an Paul a terminat la Alpen Cup pe locul 7 la 20km clasic mastart la etapa de Cupa Europei in Cehia, la Novemesto. In Slovenia la Planica Paul a terminat din nou pe locul 7 la proba 15km clasic individual. A fost  etapa de Cupa Europeana.

Paul practica  schi de performanta de la varsta de 12 ani. Imaginea bunicului care mergea pe schiuri din Magura pana in Bran inca il inspira.

Autor:Ovidiu Pețenghea