sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăCAMPIONIConstantin Popovici se impune la Paris în seria Red Bull Cliff Diving

Constantin Popovici se impune la Paris în seria Red Bull Cliff Diving

Constantin Popovici se impune la Paris în seria Red Bull! Este a doua victorie în acest sezon. Anul trecut, Cătălin Preda câștiga la Paris. În capitala Franței, sportivii s-au lansat de pe platforma de la 27 de metri montată în Portul Debilly. A fost plonjon în Sena, chiar în apropierea Turnului Eiffel.

Constantin Popovici se impune la Paris în seria Red Bull Cliff Diving
Sursa foto Facebook, FRNPM

Constantin Popovici se impune la Paris în seria Red Bull Cliff Diving după victoria de la Boston! Și Cătălin Preda a câștigat evenimentul parizian anul trecut!

Constantin Popovici impresionează în Franța după ce a câștigat și în Statele Unite ale Americii. La o săptămână după ce a câștigat întrecerea la sărituri în apă de la mare înălțime, la Fort Lauderdale, unde și-a adjudecat întrecerile titlul World Cup la platforma de 27 metri, Constantin s-a impus tot în Statele Unite, dar la Boston, în cadrul prestigioasei etape Red Bull Cliff Diving Series, ajunsă la cea de-a 14-a ediție. Campion european de high diving în 2022, Constantin s-a impus în concursul la care a sărit și vicecampionul european, Cătălin Preda.

Constantin Popovici este antrenat acum de Adrian Gavriliu și este legitimat la CSM Bacău.

Vicecampion în 2021, Constantin Popovici a început perfect acest sezon. Anul trecut pe podium la final a urcat Cătălin Preda. Premiat și în 2021 pentru apariția pe locul trei la finalul etapelor Red Bull Cliff Diving World Series.

La Boston a concurat şi Cătălin Preda, care s-a clasat pe locul 8. Carlos Gimeno (Spania) şi Aidan Heslop (Marea Britanie) au completat podiumul.

Heslop este vicecampionul de anul trecut, în sezonul în care francezul Gary Hunt  și-a apărat titlul de campion Red Bull Cliff Diving World Series. Cătălin Preda a fost pe primul loc în circuitul RedBull Cliff Diving cu doar două etape înainte de finalul sezonului. Sportivul nostru era urmat în clasament de Aidan Heslop (Marea Britanie) și de Gary Hunt (Franța).

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE