Corina Loredana Butuc vorbeste despre succesul in ciclism

0
947
Corina Loredana Butuc vorbeste despre succesul in ciclism

Corina Loredana Butuc a pedalat aproape zilnic in acest an. Are aproximativ 15.000 kilometri pedalati. La competitii nu a reusit sa ajunga decat la inceput de sezon. In aceasta toamna a avut o decizie spontana si a participat la Cursa Dunarii Calarasene.

Corina Loredana Butuc s-a impus la Cursa Dunarii Calarasene. In top 3 au fost si Lucica Constantinescu, urmata de Corina Marinescu.

La cursa de la Calarasi a fost o decizie de ultima ora, fiind aproape de casa (Constanta). Profilul cursei imi place:plat si vant. Mi-as fi dorit sa particip la mai multe curse,dar m-am sacrificat oarecum. Am facut-o pentru fiul meu,Matei, care face ciclism si el. Multe din cursele lui s-au suprapus cu ale mele.  Sacrificiul meu a meritat. Matei e vicecampion la categoria 11-12 ani, el fiind cel mai micut din categorie.

Corina Loredana Butuc va incepe in iarna pregatirea pentru sezonul urmator, intentioneaza sa participe la cat mai multe curse si in special la Campionatul National de Sosea.

”Am inceput sa pedalez in urma cu aproape 4 ani. In 2016 am participat la prima competiție, Duathlonul Național la București. Am obtinut medalia de bronz si de acolo a inceput totul. Dorinta de a evolua cat mai mult si de a urca pe podium la cat mai multe competitii!”-Corina Loredana Butuc

Concluzii dupa Cursa Dunarii Calarasene!

”Adversare foarte puternice nu am avut. Am pedalat cu baietii. Am luat-o ca pe un antrenament intens! Circuitele nu sunt punctul meu forte. Am de lucrat mult pe intoarceri, unde pierd destul de mult,dar asta se rezolva prin antrenament specific. Cea mai grea cursa, pentru mine a fost de departe RGT Eroica 2016. Am venit pe 3 la open feminin. A fost cea mai muncita medalie si o tin la loc de cinste.”-Corina Loredana Butuc ciclista din Suceava de la Savorya Cycling Team.

Pe AIMX puteti citi si despre riderul din Dakar care a castigat la Cursa Dunarii Calarasene. Articolul este AICI!

Autor: Ovidiu Pețenghea