Calificare din INFERN pentru Andrei Dudu la Kona:”Experienta totala, conditii extreme”

397
Andrei Dudu incheie un an extraordinar cu o performanta valoroasa: calificarea la Campionatul Mondial de Full ironMan, Kona, Hawaii. Triatlonistul a vrut un 2019 in care sa stea mai in „umbra”. Nu i-a iesit. A cucerit doua titluri nationale Full si Half si este pentru a doua oara cu „viza” de Kona in buzunar. „Succesul acesta i se datoreaza in mare si antrenorului meu pe care l-am inebunit cu deciziile luate in ultimul moment, incat nu prea stia ce vreau sa fac” a declarat Andrei Dudu pentru aimx.ro. Triatlonistul a obtinut calificarea la Mondial intr-o cursa in care a fost la cateva clipe de abandon din cauza caldurii infernale.

Andrei Dudu a fost cel mai bun roman care a luat startul la IronMan Malaysia

  Andrei Dudu Kona  S-a calificat la Campionatul Mondial de la Kona de pe locul 3 la categorie, 22 la general, din aproape 1000 de concurenti. Timpul sau a fost de 9 ore, 45 de minute si 40 de secunde. „Rezultatul este unul care ma bucura foarte tare avand in vedere conditiile extreme de aici. Ma bucur ca am reusit sa obtin ce mi-am propus si anume calificarea la Mondialul din 2020. Anul acesta imi propusesem initial sa o iau mai usor, sa am un an de respiro, dar se pare ca nu prea a fost sa fie asa. Am castigat doua titluri nationale Full si Half si am reusit si calificarea la Kona”, a declarat pentru aimx.ro Andrei Dudu.
    Sportivul care a facut primul triatlon in 2013 s-a hotarat sa-si faca bagajele pentru Malaysia cu doar doua luni inainte,
„M-am gandit ca daca tot sunt intr-o forma buna de ce nu? Unde mai pui ca este si un loc foarte frumos de vacanta…”. Andrei Dudu a suferit mult in cursa si a povestit pentru aimx.ro  cele mai dificile momente prin care a trecut. „Ultimii 10 km la bicicleta si dupa kilometrul 6 la alergare. Nu intelegeam de ce nu se mai termina odata bicicleta si era extrem de cald. Unde era ploaia de zilele trecute? Am facut tranzitia doi si am plecat spre alergare destul de secat de resurse. Am alergat destul de bine. Pana pe la kilometrul 6 cred ca am reusit sa mentin un pace de 4:20–4:30/km”.

Andrei Dudu: „Mi-am dat seama ca e prea mult, am redus pace-ul si ma gandeam serios sa abandonez. Era extrem de cald”

  Andrei a reusit sa „revina la viata” cu gheata, iso geluri, apa rece, bureti si incurajarile celor de pe margine. „Am inceput sa castig pozitii. Ma uitam in jur si ii vedeam pe cei care m-au depasit la bicicleta cum mergeau. Chiar ma gandisem la asta in timp ce ma depaseau, ca o sa plateasca la alergare… ,si ma felicitam in gand pentru ca am reusit sa ma temperez.”
Andrei Dudu Kona Omul care in 2013 facea primul concurs de triatlon „duce” in spate o poveste fabuloasa. In 2011 cantarea 120 de kilograme (foto), iar 150 de metri in alergare i se pareau o corvoada. Acum este unul dintre cei mai in forma triatlonisti ai Romaniei pe distanta full, sportiv ce detine si a doua preformanta nationala. „Acest succes il dedic familiei mele in primul rand, pentru ca numai ei stiu la cate renunta pentru acest vis al meu. Le multumesc din suflet. Sper ca macar jumatate sa le returnez din ce fac ei pentru mine”.

  „A fost greu dar pana la urma am reusit, a fost o experienta totala in care m-am conectat complet cu mine insami si am reusit sa descopar multe in si despre mine”– Andrei Dudu pentru aimx.ro

Autor: Vlad Lucian Arhire