Cosmin Nedelea a câștigat cu lacrimi și e din nou campion

0
68
Cosmin Nedelea a câștigat cu lacrimi și e din nou campion
Cosmin Nedelea a câștigat cu lacrimi și e din nou campion

Cosmin Nedelea a câștigat cu lacrimi, piciorul l-a durut, dar a concurat din dorința de a rămâne de mai bine de șase ani numărul 1 !

Înainte de titlurile naționale pe care le-a câștigat la patinaj viteză, luna trecută Cosmin Nedelea și Bianca Stănică au concurat în etapa de Cupă Mondială de la Salt Lake City. Cei doi au terminat pe locul 5 proba de ștafetă mixtă, ceea ce reprezintă cel mai bun rezultat al patinajului viteză din România în ultimii 10 ani.

Cosmin Nedelea și Bianca Stănică, ambii legitimați la Corona Brașov, au evoluat la cea mai importantă competiție pe etape din acest sport. Cei doi români au încheiat cursa în 2 minute, 56 secunde și 96 sutimi, în spatele echipelor Chinei, Germaniei, Coreei de Sud și Canadei.

De altfel, echipa Chinei a stabilit un record mondial în cursa care a avut loc în Utah Olympic Oval din Salt Lake City, patinoarul unde s-au disputat și întrecerile de la Jocurile Olimpice din 2002.

Mihaela Hogaș și Mex Nedelea au devenit, din nou, campionii României la sprint

În noiembrie, Mihaela Hogaș și Mex Nedelea au devenit, din nou, campionii României, la Campionatele Naționale de Sprint! Bianca Stănică și Robert Nechita se clasau pe podium cu rezultate excelente!

În proba de 500 de metri, Mex a câștigat după o întrecere palpitantă cu Nițu Eduard. Succes cu un avantaj de doar 0.02 secunde.

La 1000 de metri, victoria lui Mex a fost clară.

Mihaela Hogas a câștigat ambele probe, devenind campioană națională la sprint.

Bianca Stănică s-a clasat pe locul al doilea și a stabilit recorduri personale le ambele distanțe.

Robert Nechita a pierdut podiumul la 500 de metri, dar a reușit să câștige bronzul la 1000 de metri și a fost pe podium și în clasamentul general!

Corona Brașov a adunat 6 medalii de aur, 3 de argint și două de bronz!

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea