Cristi Manole e in TOP 20 la Tor des Geants, 356de km. Peste 200 de abandonuri

391

Ultramaratonul Tor des Geants, Italia ( 356 de kilometri, cu 27000 de mii de metri diferenta de nivel) este in plina desfasurarare. 956 de ultramaratonisti au pornit duminica 8 septembrie,  la ora 13, ora Romaniei pe un traseu care „scoate untul din tine”. 202 au abandonat deja pana marti seara. Prima zi i-a intampinat pe alergatori cu vreme extrema: ninsoare si vant. Cristi Manole este cel mai bine clasat roman.

Cristi Manole este pe locul 14 la Tor des Geants. E cel mai bine clasat roman

Celebru pentru dificultatea extrema ( distanta, diferenta de nivel, vreme potrivnica, altitudine), Tor Des Geants le-a adus Cristi Manole Tor des Geantsconcurentilor ninsoare dupa doar 8 kilometri de la start. 7 romani au luat startul la editia 2019: Cristi Manole, Costica Anghel, Claudiu Beletoiu, Catalin Sava, Dinu Turcanu, Vlad Munteanu si Cosmin Rugina. Cel mai bine clasat ultramaratonist din Romania, dupa 53 de ore, este Cristi Manole. Stabilit in Spania, alergatorul „a pendulat” mult timp intre pozitiile 5 si 8. A parcurs pana marti seara 221 de kilometri. Si a avut o medie de 4,1 km pe ora.

Claudiu Beletoiu este al doilea cel mai bine pozitionat roman. Si face o cursa foarte buna. Claudiu „bate la usa” TOPului 100. E pe 103. Cosmin Rugina e pe 194, iar Vlad Munteanu este pe locul 367.

Dupa ce a terminat cea mai lunga cursa din cadrul UTMB, PTL ( 300 de kilometri, +25000m), Costica Anghel dovedeste calitati incredibile: atat fizice, cat si psihice. Anghel e pe 399 in clasamentul Tor des Geants. Dinu Turcanu este pe locul 410, iar Catalin Sava a abandonat. Bosatelli Oliviero este liderul Tor des Geants 2019. Mai are aproximativ 90 de kilometri pana la finish si un avantaj de o ora fata de locul 2, canadianul Galen Reynolds. 

Timpul limita pentru a ajunge la finish este de 150 de ore. Ultramaratonul se incheie duminica. Tot pe aimx.ro puteti afla si cine sunt romanii care ne vor reprezenta la Campionatul Mondial de 24 de ore de alergare pe sosea, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Tor des Geants Facebook