Cristian Lutic se impune in Baneasa Race-editia de toamna. Reactii

733
Cristian Lutic se impune in Baneasa Race-editia de toamna. Reactii

Cristian Lutic a terminat castigator in fata lui Robert Boroi si a lui Andrei Livezeanu. Timpul castigatorului a fost 00:36:46.8. Distanta 10.5, pe ceasul lui Cristian 10.7km. Dupa concurs Lutic a oferit in Exclusivitate declaratii pentru AIMX!

„Am ales Baneasa Race pentru ca traseul are un profil asemanator cu cel unde se vor desfasura nationalele de cros. Am dorit sa-mi fac o idee despre cum va fi. Alerg cel mai mult pe pista si pe asfalt. Concursul mi-a iesit foarte bine. Am vrut sa fac cursa mea asa ca dupa primii 200m. am ramas singur pana la finish. Traseul a fost bine marcat, in mare parte poteca prin padure, iar la intersectii erau voluntari care ne incurajau si ne indrumau.Cristian Lutic se impune in Baneasa Race-editia de toamna. Reactii Pot spune ca a fost un test reusit in care am dat cam 80% din ce am putut. Rezultatul a aratat ca suntem in grafic cu pregatirea, ba chiar un pic mai bine decat ne-am fi asteptat. Imediat dupa cursa am facut mult stretching si am fost la masaj la Mugur Fratila, pentru a ma reface cat mai repede.”

Cristian Lutic se pregateste pentru Nationalele de Cros care vor avea loc pe 20 octombrie.

„Pregatirea am inceput-o in urma cu cateva luni, impreuna cu antrenorul meu, Stelian Tufaru. In prima parte ne-am axat mai mult pe volum. Din luna august am inceput sa scadem usor distantele dar sa crestem intensitatile. Pregatirea a decurs bine, masuratorile acidului lactic si cele efectuate la Centrul Superfit alaturi de domnul doctor Serban Damian au aratat ca suntem in progres continuu.”

Pentru Cristian Lutic urmeaza o alta cursa de 10km la finalul saptamanii viitoare. Cristian va alerga pe asfalt.

„In cadrul Maratonului International Bucuresti voi alerga cursa populara de 3km, iar pe 20 octombrie Campionatul National de Cros unde sper la o clasare in primii 3 pentru a prinde lotul national. Fac 10 antrenamente pe saptamana, adun intre 120-140km (in functie de perioada de pregatire), la care se adauga un antrenament de forta si doua de inot.”

Intrecerea Baneasa Race, editia de toamna a fost castigata la feminin de Elena Alexandrescu!

„Traseul a fost ok, felicitari organizatorilor! Nu sunt multumita de rezultat dar, oboseala si-a spus cuvantul. Urmatoarea cursa este cea de 10 kilometri la Raiffeisen Bucharest Marathon unde vreau sa-mi imbunatatesc timpul. Vreau sa alerg sub 41’. Am o zi pauza si dupa incep cu alergari usoare.”– Elena Alexandrescu

Rezultate aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea