Ovidiu Ionescu joaca in Liga Campionilor dupa ce a devenit vicecampion European

547
Ovidiu Ionescu joaca in Liga Campionilor dupa ce a devenit vicecampion European

Ovidiu Ionescu joaca vineri impotriva lui Vladimir Samsonov in Champions League. Vicecampionul european debuteaza in Liga Campionilor, iar duminica va juca in campionatul Germaniei.

„Este o perioada aglomerata dar energia primita dupa medalia de argint ma va ajuta sa trec peste orice obstacol”-Ovidiu Ionescu

 

Ovidiu Ionescu joaca si castiga medalii la tenis de masa!

Buzoianul si-a asigurat medalia de argint la simplu la Campionatele Europene individuale de tenis de masa. Intrecerea  de la Alicante (Spania) l-a gasit invingator pe Ovidiu Ionescu in fata prietenului  Jonathan Groth (Danemarca) scor 4-2. Apoi Ovidiu Ionescu  a trecut de Vladimir Samsonov (Belarus) cu 4-3. A urmat meciul Ovidiu Ionescu – Kristian Karlsson (Suedia). Ghidat de antrenorul Andrei Filimon, Ovidiu s-a impus cu 4 la 1 dar a acuzat probleme.

„Am avut o contractura foarte puternica. Am cerut ajutorul medicului sa se incalzeasca umarul ca sa joc fara emotie, sa nu simt durerea, sa lovesc mingea si sa fac punctele.”-Ovidiu IONESCU

Cu Kristian Karlsson, Ovidiu a jucat in urma cu doua saptamani in campionatul Germaniei.

„Pana atunci am avut sase intalniri si nu am reusit niciodata sa-l inving. Am avut emotii cand am vazut ca e pe partea mea de tablou. In semifinala am fost uimit cat de relaxat si de concentrat am putut sa joc. Am avut o tactica foarte buna si meciurile acestea m-au intarit. In campionatul Germaniei sunt cei mai buni jucatori din lume. Am reusit sa-l inving si pe reprezentantul Frantei Simon Gauzy(nr 13 mondial) in urma cu trei saptamani.”

Accidentarea l-a deranjat pe Ovidiu pana la finalul concursului. In plus a fost si presiunea jocurilor cu sportivii  care ii sunt prieteni.

„A fost si foarte greu pentru ca anumiti adversari sunt si prieteni buni. Jonathan Groth  este prietenul meu si nu este usor sa joci impotriva unui amic. Sunt fericit pentru rezultatul pe care l-am obtinut si sunt mandru ca sunt roman si ca am castigat a treiea medalie la o proba individuala la Campionatul European pentru Romania.”

La tragerea la sorti Ovidiu a stiut ca va juca impotriva unor adversari foarte bine pregatiti.

„Pe partea mea de tablou am intalnit stangaci, jucatori care sunt incomozi pentru mine. Am reusit pana in finala sa inving trei stangaci. Am ajuns la o maturitate si ma pot bate cu oricine. Fiecare meci a fost dificil.”

Ovidiu nu a avut emotii mari cu Timo Boll. A intrat hotarat in finala si a condus cu 1 la 0!

„Simt o tensiune cand lovesc prima minge si cand vad ca a intrat pe masa atunci scap de orice trac pe care l-am avut. E o onoare sa joc impotriva lui Timo Boll. Este un jucator deja legendar. Am avut o sansa in setul doi, poate daca ma desprindeam la 2-0, dar nici atunci nu era gata meciul. El a avut reveniri spectaculoase in cariera si a folosit experienta ca sa castige.”

Autor: Ovidiu Pețenghea