Cristian Pletea constanteanul cu reflexe de senzatie! Serveste si castiga un loc la J.O.

762
Cristian Pletea -constanteanul cu reflexe de senzatie- serveste si castiga un loc la J.O.
Cristian Pletea si-a asigurat la 18 ani calificarea la Jocurile Olimpice pentru tineret! AIMX a aflat de la constantean parcursul spre consacrare in tenis de masa.

Cristian Pletea si-a castigat dreptul de a evolua la Jocurile Olimpice de Tineret dupa concursul de calificare din Cehia.  Turneul olimpic e programat in toamna la Buenos Aires, in Argentina.

Sportivul legitimat la LPS „Nicolae Rotaru” s-a impus in turneul de la Hodonin, unde a obtinut calificare la J.O.si Andreea Dragoman.Jocurile Olimpice de Tineret 2018 sunt programate la Buenos Aires, in perioada 6-18 octombrie.
„Secretul performantei este in primul rand rabdarea si munca grea la antrenament. Nu vorbesc numai de antrenamentul de tenis, cel fizic si psihic conteaza enorm in tenis de masa-Cristian Pletea

Cristian Pletea nu se gandeste la sacrificiile din cariera, vrea performanta!

„E greu sa nu-mi vad familia si prietenii atata timp! Se aduna miile de ore din sala de tenis de masa,  sunt acolo de la varsta de 5 ani jumatate, tot ce fac, fac cu placere si nici nu-mi dau seama cand trece timpul in sala”.

Cristian Pletea este in lotul national de la varsta de 12 ani.

Primul Campionat European in Austria, la Schwechat l-a gasit pe constantean intr-un tandem care in timp face performanta.

„De atunci formez o echipa cu Sipos Rares (Cluj-Napoca) suntem cei mai buni prietenii si nici nu imi aduc aminte cate amintiri frumoase si amuzante avem impreuna.”

Pentru Cristian Pletea tenisul de masa a fost primul sport. Domnul Profesor Stelian Hasoti i-a aratat tainele din tenisul de masa.

„Noi stam in acelasi bloc chiar si in ziua de azi. El e ca un tata pentru mine. Aveam 5 ani  si el m-a luat de mana si m-a dus in sala de tenis. Fara el nu ajungeam sa-mi indeplinesc visurile in tenis de masa. Chiar si acum vorbesc zilnic cu el la telefon cand sunt plecat. Cand sunt acasa ne vedem zilnic. Din pacate el nu mai antreneaza acum dar dupa cum va ziceam relatia dintre noi este la fel ca in prima zi.”

Cristian Pletea are o legatura puternica si cu Andrei Filimon.

„Am o relatie foarte buna cu el. M-a placut de mic, toata lumea imi zicea micul Andrei Filimon. Totul este calculat si organizat. Avem un program bine pus la punct si in urmatoare perioada va urma Campionatul National de Seniori si Campionatul European de U21.”