Tor des Geants 2018 : 12 plus 1 romani! Ambitii si sperante

749

Tor des Geants 2018 e intrecerea care tine pe „jar” alergatorii de anduranta romani. Italia propune  una dintre cele mai dure curse de anduranta din Europa  cu  330 de km, 24.000m.  diferenta de nivel, 32 de varfuri montane de urcat in maximum 150 de ore. Si in acest an luna septembrie va gasi la start romani. Calculele de a ajunge acolo le facem impreuna cu  protagonistii care au raspuns la intrebarile AIMX.

Tor des Geants 2018 cu 12 romani la start dar si cu un reprezentant roman trecut la italieni.

Tudor Macovei: „Tor inseamna provocarea suprema! Miza e mai degraba simbolica, tinand cont ca taxa e 650 de euro, plus cei 10 de la inscrieri. Acolo nu km. sunt problema ci diferenta de nivel. 24.000! E mai mult un concurs de trekking decat de alergare din cate am auzit”.

 Tor des Geants 2018 o provocare de roman pentru Soveresan!

„Sunt multe curse despre care citesti in carti sau vezi filme si la care, daca esti ultramaratonist, ai vrea sa mergi. Cum nu am prins loc la Western States Endurance Run si cum nu mai am in plan vreo traversare a Carpatilor, trebuie sa-mi orientez energia pe o noua provocare. TDG-ul pica la o saptamana dupa UTMB si ar fi ocazia perfecta sa-mi petrec doua saptamani prin Alpi. Dupa cate am vazut cursa asta e una psihica, pentru ca se intinde pe mai multe zile, dar mie unul imi surade partea cu diferenta de nivel.  Se inchid inscrierile, dupa care stam cu sufletul la gura pana pe 28 februarie cand vom vedea daca avem noroc sau nu.”- Andrei Soveresan

Tor des Geants 2018 este  cea mai mare provocare de pana acum pentru Mihai Hritcan.

” Nu mi-am propus un timp anume, il voi termina in felul meu, calculat. Obiectivul este sa ma bucur de peisaj si sa cunosc oameni noi.  Planul de antrenament il voi face dupa ce primesc o confirmare de la organizatori. Pana atunci ma antrenez pentru cursele de la noi din tara. As vrea sa particip la Transylvania 100 si Marathon 7500. Pentru Tor cu totii asteaptam  confirmarea pe mail de la organizatori.”
 Si Mihai Serban e pe lista preliminara impreuna cu ceilalti 11 romani si „italianul” Alex Cosmin Petrut.
„Asteptam lista de finala. Din calculele mele vor fi 5-6 reprezentanti ai Romaniei.”

Tor des Geants  pentru Daniel Motoc.

” E o alergare foarte grea unde si cei mai pregatiti dau gres de cele mai multe ori. E suficient sa ne uitam la procentajul celor care ajung la finish. 330 de km cu peste 24000 metri diferenta de nivel pozitiva inseamnă foarte mult. Cred ca psihic trebuie sa stai excelent, nu poți avea sincope.In cazul meu e si mai dificil pentru ca, cu o saptamana inainte de Tor voi participa la UTMB ( 170 km cu 10000 metri diferenta de nivel pozitiva). Timpul de recuperare e infim în raport cu efortul depus. Dar sunt un Ultratrailer! Și personal nu am dubii ca o sa reusesc sa fac intr-o saptamana peste 500 km cu peste 35000 metri d+!”

David Iancu este pe lista preliminara la Tor des Geants 2018.

„Deci din calculele mele ar fi cam 4-5 romani din 12! Acuma fiecare tara are dreptul la 2 participanti,  anul trecut am avut 4 din 8. Eu n-am mai fost pana acum, mi-ar placea sa merg acolo, am auzit ca zona este spectaculoasa. In Romania a inceput sa capete o popularitate crescuta acest concurs.

Asadar cei 12 candidati  romani la Tor des Geants sunt:

Andrei Soveresan, Costica Anghel, Cosmin Rugina, David Iancu, Georgiana Popa, Mihai Hritcan, Tudor Macovei, Daniel Motoc, Mihai Nenciu, Mihai Serban, Mihnea Spataru si Vlad Munteanu.
  Amanunte aici
Sursa foto facebook toredesgeants