Cristina Vasilache dupa un ultra dramatic de 400 de km:”Un traseu conceput destept pentru a-ti provoca suferinta”

395

Ultramaratonista Cristina Vasilache a fost singura reprezentanta a Romaniei in teribilul ultramaraton „MOAB 240 Endurance Run” din Statele Unite ale Americii. A alergat cot la cot cu alti 197 de concurenti pe un traseu de 388 de kilometri, cu 9000 de metri diferenta de nivel. 67 dintre alergatori nu au mai ajuns la finish dupa ce au abandonat din cauza dificultatii competitiei sau a problemelor medicale.

Cristina Vasilache a alergat cei 388 de kilometri in 106 ore de suferinta: „A fost cel mai dificil concurs din viata mea, o competitie in care am indurat multa durere”

Bucuresteanca in varsta de 40 de ani si-a povestit experienta la cateva zile dupa ce a „rapus” un ultramaraton de aproape 400 de kilometri. Au fost 4 zile si jumatate de chin, durere si peisaje incredibile.

Cristina Vasilache „la recuperare” in timpul MOAB 240

„Pe hartie prima impresie te ducea cu gandul la un concurs abordabil, desi lung. M-am inselat insa. In realitate traseul a fost conceput foarte inteligent pentru a-ti provoca suferinta maxima”, a relatat Cristina.

Calita si in alte competitii de mare anduranta in mai bine de un deceniu de alergare, Cristina Vasilache a avut o competittie cu „de toate”. Moab 240 ar putea fi si o tema de gandire pentru un regizor pentru o eventuala transpunere intr-un film,…HORROR !

„Desert. Foarte uscat totul. 37 de grade pe timpul zilei si temperaturi de pana la -7 noaptea. Foarte mult praf, nisip, pietre, altitudine mare in munti, vant puternic, kilometri intregi monotoni. Toate acestea au avut un puternic impact fizic si pishic asupra mea. Am suferit mare parte din timp”.

Peisaj MOAB 240

Cristina Vasilache a avut parte de momente cu adevarat dramatice pe parcursul ultramaratonului MOAB 240

„Cu 5 kilometri inainte de ultimul check point (km 360), am suferit o cadere totala fizica si psihica. Au inceput halucinatii puternice. Efectiv dormeam in timp ce mergeam si m-am pus intr-un real pericol mergand spre buza unei prapastii. Printr-un miracol divin am reusit sa ajung la CP. Am adormit instantaneu si m-am trezit dupa 50 de minute pentru a parcurge ultimii 25 de kilometri la un pace foarte usor”, a povestit Cristina.

Cristina Vasilache

„Anul acesta au fost cele mai multe abandonuri din cauza căldurii extreme din primele 2 zile. Iar următoarele 2 zile am avut temperaturi foarte joase. Din 197 de concurenti care au luat startul, în doar primele 24h (prima secțiune pana la 115km a fost ca un cuptor) au abandonat 37, apoi pana la sfârșitul cursei s-a ajuns la 67 de abandonuri. Abandonurile au fost din cauza căldurii (care a ajuns la 37.7 C) cu deshidratare și insuficienta renala (erau puși pe perfuzii toți) și a frigului (-7C),dar si variația asta extrema de la zi la noapte care obosește corpul, mai ales când nu ești obisnuit” a declarat Cristina pentru aimx.ro.

Fantastica ultramaratonista a participat in 8 saptamani la 3 competitii care au totalizat peste 1000 de kilometri, cu 30 de mii de metri diferenta de nivel.

Tot pe www.aimx.ro poti citi despre remarcatii concursului BikeXpert Racing, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire