„Culisele” Transylvania 6 Days. Ce se va intampla la Reghin

162

Festivalul International de Ultramaraton, Transylvania 6 Days, se desfasoara in perioada 8-14 august, la Reghin. Evenimentul este unul cu totul special pentru ca gazduieste in premiera, pentru Romania, o cursa de 6 zile. „E un lucru unic si incercam sa realizam un eveniment international major care sa contribuie la dezvoltarea ulterioara a acestei competitii. Am inceput pregatirile inca din 2021 si lucrurile sunt intr-o continua desfasurare. Vrem sa oferim conditii cat mai bune concurentilor, dar si o atmosfera specifica marilor competitii care sa-i faca sa mai revina la Reghin” a declarat Adrian Bontiu, ultramaratonist si organizatorul Transylvania 6 Days.

Traseul Transylvania 6 Days va fi delimitat special pentru alergatori. Se alearga intr-un singur sens

842 de metri lungime are bucla pe care vor alerga concurentii din cele 5 probe 24H, 48H, 72H, 6 zile sau multi satge-ul de 300 de kilometri. 400 de metri sunt in interiorul stadionului pe o suprafata combinata, pamant cu zgura, iar ceilalti 442 de metri sunt pe asfalt in interiorul parcului Tineretului ( 400 de metri la umbra). Exista o intoarcere la 160 de grade si doua curbe de 90 de grade.

„In interiorul stadionului vor avea acces doar alergatorii si cei implicati in eveniment: invitati, media, sponsori, oficialitati locale. Accesul publicului va fi in tribuna si in parc. Parcul va fi deschis tuturor, dar traseul va fi delimitat cu benzi si garduri metalice astfel incat sa le permita alergatorilor sa se concentreze doar la alergare si sa nu fie nevoiti sa faca slalom. Vor fi anunturi si la intrarea in parc in care vom informa oamenii de desfasurarea acestei competitii. Pe timpul noptii, traseul va fi iluminat, atat in interiorul stadionului, dar si in zonele din parc mai slab luminate” a declarat Adrian Bontiu.

Traseul Transylvania 6 DAYS

Va exista un singur punct de hidratare/alimentare, in stadion, dupa poarta de finish. Fiecare participant isi va alege modul in care sa doarma: in camera sau cort, dar va exista si o zona comuna de odihna langa pista ( cu scaune si mese, unde isi vor putea tine lucruri personale) pentru ca alergatorii sa nu fie nevoiti sa se deplaseze pana la cort sau camera. Accesul la dusuri si la toalete se va face pe toata durata evenimentului.

„Programul de mese e facut deja. Apare in sectiunea regulament, pe site-ul www.transylvania6days.ro. Vor exista 3 mese pe zi, gustari, ape reci, sucuri, cafea, etc. Toata lumea va participa la final la masa fetsiva si va exista o pasta party dupa sedinta tehnica dinaintea fiecarei curse” a mai precizat Adrian.

Aleile din Parcul Tineretului Reghin

Atmosfera de Festival: MC, muzica si …bere rece

Alergatorii vor avea parte de muzica pe tot parcursul zilei de la 7 dimineata pana in jurul orei 22.30 – 23.00. Un MC va oferi informatii permanent si va intretine atmosfera cu incurajari, glume si cu un VIBE care sa-i motiveze pe alergatori sa depaseasca momentele dificile din timpul ultramaratonului.

„Pentru ca este vara si va fi cald vom monta pe pista stadionului, acolo unde nu este umrba, un dus-pulverizator care sa-i racoreasca pe alergatori. Noi nu vom oferi bere inclusa in pachetul hidratare/alimentare, dar vom asigura accesul la bere dupa modelul competitiei 6 Jours de France. Astfel incat cine va dori sa se racoreasca o va putea face” a mai declarat pentru aimx.ro Adrian Bontiu.

Adrian Bontiu

Clasamentul va fi stiut de toata lumea, in timp real. Vor exista 5 monitoare, cate unul pentru fiecare proba in parte, pe care vor aparea distantele parcurse de ultramaratonisti. Transylvania 6 days se desfasoara in perioada 8-14 august, iar inscrierile sunt deschise , AICI!!!

Tot pe aimx.ro poti citi si despre rezultatele importante obtinute de atletii romani, in Franta, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire