Seară excelentă pentru sportivii României la Carquefou, în Franța.

153
Seară excelentă pentru sportivii României la Carquefou, în Franța.

Seară excelentă pentru sportivii noștri la Carquefou, în Franța. Victorie pentru Stella Jepkosgei Rutto, 15:08:13 în proba feminină de 5000 de metri și record personal 13:45:49 pentru Soare Nicolae Alexandru!

Seară excelentă pentru sportivii României la Carquefou, în Franța.

Seară excelentă pentru sportivii care au reprezentat România la întrecerea din Franța. Rutto Stella Jepkosgei, fiica lui Charles Kanda şi a lui Perisi Jeptoo Yego, născută la data de 16 decembrie 1999 în localitatea Kessom, Marakwet, Kenya, localitatea Iten, reprezintă România în competițiile internaționale.

Luna trecută, Nicolae Soare și Ancuţa Bobocel au fost în topul românilor la Semimaratonul Bucureşti. Kenyanul Panuel Mcungo şi burundeza Cavaline Nahimana au câştigat, pe distanţa de 21,097 kilometri.  Nicolae Soare a încheiat cursa pe locul 4, el fiind cronometrat cu timpul de o oră, 3 minute şi 27 de secunde. Ancuţa Bobocel a sosit pe poziţia a patra, trecând linia de sosire după o oră, 13 minute şi 39 de secunde.

AIMX a prezentat în acest an și succesul cu nou record pentru România la Maraton! Joan Chelimo a câştigat Maratonul Internaţional de la Seul! Atleta de origine kenyană, Joan Chelimo, care reprezintă România, a câştigat, duminică (17 aprilie), Maratonul Internaţional de la Seul (Platinum Label) şi a doborât recordul naţional în această probă, deţinut de Constantina Diţă, din 2005.

Nou record pentru România la Maraton și victorie în cel mai vechi maraton din Asia.
sursa foto Joan Chelimo

Conform Federaţiei Române de Atletism este prima victorie la acest nivel pentru Joan Chelimo de la momentul în care a primit cetăţenia română, în mai 2021. Ea a îmbunătățit recordul naţional al Constantinei Diţă, care datează din 2005. Campioana olimpică de la Beijing alerga atunci la Maratonul de la Chicago în 2h21:30. Maratonul Internaţional de la Seul este dotat cu premii totale de circa 2,4 mililoane de dolari. FRA menționează că Joan Chelimo a primit cetăţenia română în 13 mai 2021, alături de colegele sale de la CSA Steaua Bucureşti, Stella Ruto şi Delvine Meringor, toate din Kenya.

Tot pe aimx.ro puteti citi si povestea recordului national la 12 ore de alergare, aici!!!