Cum s-au clasat romanii la Mondial. Cristina Simion a cucerit medalia de aur

660

aimx.ro a aflat locurile si timpii celor 9 sportivi romani la Campionatul Mondial de alergare montana pe distanta lunga, Argentina. A fost o editie fantastica pentru alergatorii romani: Cristina Simion a cucerit medalia de aur la individual, iar echipa de fete a obtinut medalia de bronz. Si la masculin am obtinut rezultate deosebite: locul 5 cu echipa, foarte aproape de pozitia a patra. 

Cum s-au clasat romanii la Mondial

Cristina Simion a cucerit medalia de aur cu un avans de 2 minute si o secunda fata de frantuzoaica Roche. Stelista a terminat cei 41 de kilometri, cu aproape 2200 de metri diferenta de nivel in 3 ore, 49 de minute si 57 de secunde. “Este rezultatul muncii depuse din ultimele luni. Cristina a arătat o dorință fantastică de a câștiga pe tot parcursul cursei. Cristina mi-a spus în zilele premergătoare că vrea să cucerească o medalie, că va urca pe podium, dar nu credea nici ea că va fi aur. Suntem foarte fericiți” a declarat Ionut Dan Galiteanu, antrenorul Cristinei, conform fra.ro. Denisa Dragomir a venit pe pozitia a opta in 3 ore, 59 de minute si 27 de secunde. A treia romanca ajunsa la finish a fost Madalina Florea, locul 18: 4 ore, 10 minute si 16 secunde. Andreea Piscu a terminat Mondialul pe locul 26 in 4.18.17.

Mitrica si Damian au fost despartiti doar de un loc si 7 secunde 

Leonard Mitrica a fost cel mai rapid roman. A ocupat locul 14, in 3 ore, 32 de minute si 9 secunde. Imediat in spatele lui a sosit Bogdan Damian, pozitia 15 si un timp de 3.32.16. Al treilea roman a fost Cristian Mosoiu cu timpul de 3.35.24. Alergatorului din Moieciu de Sus i-a revenit pozitia a 22-a. Ionut Zinca s-a clasat pe 27 cu 3.38.44, iar Andrei Preda pe 39 cu 3.49.29.

Romania vrea organizarea Campionatului European de alergare montana

“ Această victorie ne îndreptățește să cerem organizarea Campionatului European de alergare montată în țara noastră. La ce am văzut în Argentina, cred că putem organiza și noi o competiție de rang înalt. Felicitări sincere Cristinei și celor care s-au ocupat de pregătirea ei. Felicitări sincere tuturor pentru ceea ce au realizat la acest Campionat Mondial”, a declarat la cald Florin Florea, presedintele Federatiei Romane de Atletism pentru site-ul forului.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: WMRA