FABULOS !!! Cristina Simion este campioana mondiala la alergare montana

601

Cristina Simion a castigat titlul de campioana mondiala la alergare montana pe distanta lunga. Sportiva de la Steaua a reusit o cursa fantastica. Cristina a trecut prima linia de finish si a izbucnit in plans.”Este o zi foarte fericita pentru mine. Traseul a fost unul bun” au fost primele cuvinte ale noii campioane mondiale. 

Cristina Simion are 28 de ani si este legitimata la clubul Steaua. Este antrenata de Ionut Galiteanu. In 2018 a revenit la alergare montana

Cristina SimionUn rezultat exceptional a obtinut Cristina Simion in Argentina la Campionatul Mondial de alergare montana pe distanta lunga. „Surpriza” Cristina au spus comentatorii transmisiunii LIVE. Iar cei care s-au ocupat de titraj au scris in dreptul numelui tarii noastre: Germania. Romanca a fost urmata de doua frantuzoaice: Adeline Roche, argint si Blandine L’Hirondel, bronz. Cristina Simion practica atletismul de la varsta de 15 ani. A participat in probe de pista, cros si alergare montana. Iar visul ei este sa castige o medalie la Jocurile Olimpice. Campion mondial a devenit Jim Walmsley, Statele Unite 3 ore, 12 minute si 16 secunde. Pe locul al doilea s-a clasat  Francesco PUPIN, Italia 3 ore, 13 minute si 4 secunde, iar pe 3 Oriol Cardona Spania, 3 ore, 20 de minute si 4 secunde.

Vom reveni cu rezultatele obtinute si de ceilalti sportivi romani.

UPDATE: Denisa Dragomir a terminat Campionatul Mondial de alergare montana pe distanta lunga pe pozitia a opta.

UPDATE 2: Romania a castigat medalia de bronz pe echipe, la feminin. Franta este campioana mondiala, urmata de Spania. 3 alergatori romani au intrat in TOP 20 mondial ( rezultate neoficiale: Leonard Mitrica 13, Bogdan Damian 14 si Cristi Mosoiu 22) si au obtinut un excelent loc 5 pe echipe. S-au aflat la doar 3 puncte de locul 4. Spania este campioana mondiala la masculin, iar pe 2 s-a clasat echipa Statelor Unite ale Americii. Un mare MINUS pentru organizatorii Mondialului a fost atat transmisia concursului cat si lipsa rezultatelor LIVE.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: World Mountain Running Association