Daniel Babor câștigă etapa a patra din Turul României, Edi Grosu e pe 5 de ziua lui

70
Daniel Babor câștigă etapa a patra din Turul României, Edi Grosu e pe 5 de ziua lui
sursa Turul României

Daniel Babor din Cehia a câștigat penultima etapă a Turului României. Daniel Crista, a atacat pe cățărarea de la Predeal. La sprintul intermediar Serghei Tsvetcov a câștigat două secunde de bonificație care i-au oferit un salt de două poziții în clasamentul general ( de pe locul 4 pe locul 2). O nouă evadare s-a format după o oră de cursă, printre protagoniști s-a aflat și Edi Grosu. La sprintul de la Ploiești evadarea avea un avans de 1’35”, iar sprintul a fost câștigat de sărbătoritul zilei, Edi Grosu. Evadarea a fost anihilată în ultimii kilometri, iar etapa s-a încheiat la sprint masiv unde a ieșit învingător Daniel Babor.

Daniel Babor și cicliștii români și italieni au făcut spectacol în penultima etapă a Turului României.

Competiția se încheie duminică, Arcul de Triumf va fi martorul ultimei etape. Un circuit rapid pe un traseu superb, asemănător ultimei etape din Turul Franței de pe Champs Elisee. În cazul nostru bulevardul Kiseleff. Ceremonia finală de premiere –va fi la 18:30 .

Daniel Babor este născut pe 22 octiombrie 1999 și reprezintă UCI Continental teamTufo–Pardus Prostějov.

Și Emil Dima s-a remarcat la această ediție! Emil a câștigat etapa a 3-a din Turul României! Seria evoluțiilor bune continuă pentru cicliștii români. Ei au avut clasări pe podium. Emil Dima s-a impus în cățărare la Poiana Brașov.

Eduard Grosu aniversatul zilei a câștigat ediția precedentă!

Eduard Grosu a deţinut tricoul galben de lider al clasamentului general din prima etapă, a reuşit şi două victorii, în etapele 3 şi 4.A fost pentru a 28-a oară când competiția a fost câștigată de un rutier român.

„A fost o ediție foarte grea și foarte lungă a Turului României. Conform planurilor inițiale, eu nu aș fi putut să termin concursul, însă am muncit zi de zi pentru că îmi doream victoria și tricoul galben a venit după prima etapă. Fiind un sprinter, prima și cea de a doua etapă erau cele pe care le vizam, însă, după a treia, pe care ar fi trebuit să o părăsesc, aveam încă tricoul galben.”-Eduard Grosu

Pe AIMX aflați aici și despre Semimaratonul Bucureşti!