Emil Dima a câștigat la Poiana Brașov în etapa a 3-a din Turul României!

63
Emil Dima a câștigat la Poiana Brașov în etapa a 3-a din Turul României!

Emil Dima a câștigat etapa a 3-a din Turul României! Seria evoluțiilor bune continuă pentru cicliștii români. Ei au avut clasări pe podium, iar acum Emil a obținut prima victorie la această ediție. Emil Dima s-a impus în cățărare la Poiana Brașov.

Emil Dima a câștigat după un atac în ultimul kilometru și a bifat primul succes din acest an.

Serghei Țvetcov a terminat pe locul 11 etapa de azi și nu a reușit să-și păstreze tricoul galben.Noul lider în Turul României a devenit polonezul Jakub Kaczmarek. El are un avans de cinci secunde față de polonezul Rekita și argentinianul Sepulveda. Țvecov se află pe locul patru, la șase secunde. Datorită succesului de azi, Emil Dima a urcat pe locul 8 la general.

Rutierii României se află în centrul atenției. Ţvetcov, câştigătorul Turului României din 2018, rămâne în lupta clasamentului general, fiind urmat, cu acelaşi timp de polonezul Jakub Kaczmarek (HRE Mazowsze Serce Polski), câştigătorul Turului Ţinutului Secuiesc din 2020 şi de germanul Justin Wolf (Bike Aid). Daniel Crista, component al naţionalei României, care a început ziua de joi în tricoul dedicat leaderului pe puncte, a primit după etapă tricoul roşu, de lider al sprinterilor.

În ediția precedentă, Eduard Grosu a deţinut tricoul galben de lider al clasamentului general din prima etapă, a reuşit şi două victorii, în etapele 3 şi 4.A fost pentru a 28-a oară când competiția a fost câștigată de un rutier român.

„A fost o ediție foarte grea și foarte lungă a Turului României. Conform planurilor inițiale, eu nu aș fi putut să termin concursul, însă am muncit zi de zi pentru că îmi doream victoria și tricoul galben a venit după prima etapă. Fiind un sprinter, prima și cea de a doua etapă erau cele pe care le vizam, însă, după a treia, pe care ar fi trebuit să o părăsesc, aveam încă tricoul galben.”-Eduard Grosu

Pe AIMX aflați aici și despre Semimaratonul Bucureşti!