Daniel Crista a câștigat aurul la proba de urmărire individuală (4000 metri) la Cali

139
Daniel Crista a câștigat aurul la proba de urmărire individuală (4000 metri) la Cupa Mondială din Columbia.

Daniel Crista a câștigat după ce i-a întrecut pe columbienii Bryan Steve Gomez Penaloza și pe Osorio Henao. A fost ultima întrecere înainte de 2021 UCI Track Cycling World Championships. programate în octombrie între 20-24.

Daniel Crista a câștigat în Columbia, la Cupa Națiunilor și a făcut un nou record!

Daniel Crista a câștigat aurul la proba de urmărire individuală (4000 metri) la  Cupa Mondială din Columbia.

Daniel Crista adună rezultate de referinţă pe plan internaţional! Legitimat la CSA Steaua Cycling Team, Crista a reprezentat România și la proba de Omnium de la St Petersburg, în Rusia. Omnium însumează 4 tipuri de curse și anume: scratch, tempo, elimination și points.

Daniel mizează pe acumularea punctelor necesare, care să îi asigure prezența la Campionatul Mondial. În Rusia a avut probleme mecanice la pedala stângă în prima cursă. Crista a fost al 9-lea la proba de scratch. La cursa de tempo a fost pe locul al 6-lea. La elimination a fost pe locul al 14-lea, iar în cursa de points a terminat pe locul al 8-lea. La general după cele 4 probe disputate, Daniel a acumulat 92 de puncte.

După întrecerea din Rusia, a venit acum Națions Cup în Columbia, la Cali și Daniel a câștigat!

Daniel Crista și Emil Dima sunt doi cicliști care în acest an confirmă progresul. Daniel a câștigat contratimpul la Deva, Emil Dima a câștigat etapa, iar Crista a fost declarat învingător după acumularea timpilor.

”În prima zi am avut proba de contratimp. Am avut putin emoții pentru că am primit noua bicicleta cu o zi înainte și nu eram obișnuit cu poziția, dar aparent m-am acomodat repede și am reușit să câștig. A doua zi a fost proba de fond. Știam foarte bine traseul, singura dificultate importantă era urcarea așa numita „Căprioara” pe care trebuia sa o trecem de 3 ori. După prima urcare am ramas doar 4 sportivi, eu, Dima, Sinza si un baiat din Ungaria. Am vorbit cu băieții și le-am spus că nu mă voi bate la final. Pe mine mă interesează doar clasamentul general! Știam foarte bine că Dima urca mai bine ca mine și pe lângă asta erau doi contra unu, nu voiam sa îi enervez”

Pe AIMX aflați aici mai multe veşti despre cicliştii României