sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăINOTDaniel Cristian Martin inoata spre noi recorduri

Daniel Cristian Martin inoata spre noi recorduri

    Romania ramane pe harta performantei la North Sea Swim Meet din Norvegia. Daniel Cristian Martin a preluat stafeta de la Robert Glinta ale carui recorduri de anul trecut au fost salutate de specialistii din intreaga lume.

La actuala editie, Daniel Cristian Martin a atras atentia tuturor!

Cu patru aparitii pe podium, cu record national in prima zi la 200m. mixt si victorie la 200m. spate, Martin, reprezentantul Bacaului, a confirmat progresul si in acest final de sezon. aimx.ro a facut un salt in timp ca sa surprinda inceputul colaborarii dintre sportivul Daniel Cristian Martin si antrenorul Iulian Matei.

 

Martin a invatat sa inoate la Bucuresti. Activi, parintii sai l-au obisnuit de mic sa faca miscare. Cat timp ei erau la sala, Dani se obisnuia cu apa. Era de neoprit in bazinul clubului de fitness. Cand copilul Martin avea 4 ani, familia s-a mutat la Bacau. Acolo, Iulian Matei l-a cunoscut pe Daniel. Au inceput procedeele tehnice de baza. Ambitios, dornic sa progreseze, Daniel Martin le-a spus parintilor ca vrea ore suplimentare la bazin.

 Dani era diamantul care in timp s-a slefuit!

  Anii au trecut si Daniel Cristian Martin a crescut cu visul ca va concura la Campionatele Mondiale si la Jocurile Olimpice. In 2015 Martin a urcat pe podium la Festivalul Olimpic European de la Tbilisi. A venit confirmarea pe plan international dupa un parcurs in crestere la Campionatul National. Conform FRNPM, performanțele lui Daniel Martin la Campionatele Naționale din 2015 au confirmat potentialul de mare viitor

  • record național la 50 metri spate (15 ani), cu 27.43 secunde;
  • record național la 100 de metri fluture(15 ani), cu 57.66 secunde (performanța anterioară îi aparținea din 2014, 57.99 secunde);
  • record național doborât din nou la 50 metri spate (15 ani), 26.79 secunde;
  • record național doborât din nou la 100 de metri fluture (15 ani), 56.98 secunde;
  • record național 100 metri spate (15 ani), 57.94 secunde;
  • record național 200 metri spate (15 ani), 2.05.27 minute;
  • record național 50 metri fluture (15 ani), 26.43 secunde;
  • record național 200 metri mixt (15 ani), 2.09.62 minute.Careul „Muschetarilor” de la Bacau, era complet. Iulian Matei l-a gasit si pe „D’artagnan”, mezinul care s-a alaturat lui Marius Radu si lui Alin Artimon sub culorile clubului bacauan.
  • In aceasta vara Daniel Cristian Martin a luat bronzul la Indianapolis  la Campionatele Mondiale pentru juniori (proba 100m. spate). Nascut pe 5 Octombrie 2000 talerele balantei sunt deja pline de medalii. AIMX il monitorizeaza pe Daniel Cristian Martin intr-o cariera de succes.

Autor: Ovidiu Petenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE