Daniel Cristian Martin inoata spre noi recorduri

0
1693

    Romania ramane pe harta performantei la North Sea Swim Meet din Norvegia. Daniel Cristian Martin a preluat stafeta de la Robert Glinta ale carui recorduri de anul trecut au fost salutate de specialistii din intreaga lume.

La actuala editie, Daniel Cristian Martin a atras atentia tuturor!

Cu patru aparitii pe podium, cu record national in prima zi la 200m. mixt si victorie la 200m. spate, Martin, reprezentantul Bacaului, a confirmat progresul si in acest final de sezon. aimx.ro a facut un salt in timp ca sa surprinda inceputul colaborarii dintre sportivul Daniel Cristian Martin si antrenorul Iulian Matei.

 

Martin a invatat sa inoate la Bucuresti. Activi, parintii sai l-au obisnuit de mic sa faca miscare. Cat timp ei erau la sala, Dani se obisnuia cu apa. Era de neoprit in bazinul clubului de fitness. Cand copilul Martin avea 4 ani, familia s-a mutat la Bacau. Acolo, Iulian Matei l-a cunoscut pe Daniel. Au inceput procedeele tehnice de baza. Ambitios, dornic sa progreseze, Daniel Martin le-a spus parintilor ca vrea ore suplimentare la bazin.

 Dani era diamantul care in timp s-a slefuit!

  Anii au trecut si Daniel Cristian Martin a crescut cu visul ca va concura la Campionatele Mondiale si la Jocurile Olimpice. In 2015 Martin a urcat pe podium la Festivalul Olimpic European de la Tbilisi. A venit confirmarea pe plan international dupa un parcurs in crestere la Campionatul National. Conform FRNPM, performanțele lui Daniel Martin la Campionatele Naționale din 2015 au confirmat potentialul de mare viitor

  • record național la 50 metri spate (15 ani), cu 27.43 secunde;
  • record național la 100 de metri fluture(15 ani), cu 57.66 secunde (performanța anterioară îi aparținea din 2014, 57.99 secunde);
  • record național doborât din nou la 50 metri spate (15 ani), 26.79 secunde;
  • record național doborât din nou la 100 de metri fluture (15 ani), 56.98 secunde;
  • record național 100 metri spate (15 ani), 57.94 secunde;
  • record național 200 metri spate (15 ani), 2.05.27 minute;
  • record național 50 metri fluture (15 ani), 26.43 secunde;
  • record național 200 metri mixt (15 ani), 2.09.62 minute.Careul „Muschetarilor” de la Bacau, era complet. Iulian Matei l-a gasit si pe „D’artagnan”, mezinul care s-a alaturat lui Marius Radu si lui Alin Artimon sub culorile clubului bacauan.
  • In aceasta vara Daniel Cristian Martin a luat bronzul la Indianapolis  la Campionatele Mondiale pentru juniori (proba 100m. spate). Nascut pe 5 Octombrie 2000 talerele balantei sunt deja pline de medalii. AIMX il monitorizeaza pe Daniel Cristian Martin intr-o cariera de succes.

Autor: Ovidiu Petenghea