Nemtoaica Julia Sauter reprezinta de 4 ani Romania, la patinaj, din banii ei

0
2240

      Julia Sauter reprezinta Romania de 4 ani de zile. Are 3 prezente la Campionatele Mondiale de juniori si 3 la Campionatele Europene. Patineaza sub steagul tarii noastre. Isi intretine aceasta pasiune din job-ul part time de receptionera. Pentru „Romania” este o patinatoare fantoma. Sustinerea din partea forurilor de la noi este 0. A renuntat la scoala in clasa a 10-a tocmai pentru a se dedica in totalitate sportului pe care il iubeste.

„Are spiritul german si corectitudinea germana”

Julia Sauter si Marius NegreaRavensburg este un orasel situat in sudul Germaniei, aproape de granita cu Elvetia. Din 18 iunie 1997 Julia Sauter este una din cele aproape 50 de mii de persoane care locuiesc in micuta localitate. A abandonat destul de rapid jocul cu papusile pentru a-si pune patinele in picioare. Marea ei pasiune a devenit patinajul. Il practica de 15 ani. Din 2013 reprezinta Romania si este legitimata la clubul CSU Brasov.

„Este foarte harnica si devotata. Exact ce trebuie unui patinator. Are spiritul german si corectitudinea germana. Nu este un super talent, dar este o sportiva extrem de muncitoare . Prefer sa antrenez sportivi nu asa de talentati, dar foarte harnici” – Marius Negrea pentru aimx.ro

A vrut tot timpul mai mult de la ea. In 2010 a hotarat sa se antreneze cu fostul patinator roman Marius Negrea pentru a realiza un salt in cariera. Marius este de doua ori participant la Jocurile Olimpice de Iarna, ca sportiv, in 92 si 94 si de 3 ori ca antrenor. In acel moment o antrena pe Roxana Luca (de 11 ori campioana nationala la patinaj). Primul an sub „bagheta” lui Marius a insemnat un loc 9 la Nationalele Germaniei de juniori. Din 2013  au hotarat impreuna sa concureze pentru Romania.

    Marius Negrea: „Ne-am pacalit!”

Julia SauterJulia a luat doua decizii curajoase: a renuntat la scoala pentru a se dedica in totalitate patinajului si a ales sa concureze pentru Romania. A tratat extrem de serios aceasta trecere. Nu acelasi lucru s-ar putea spune si despre sprijinul pe care l-a gasit in Romania.

„Sunt dezamagit total de cei care sunt acolo la butoane. Nu vor sa ne ajute cu nimic. Competitii, transport, hotel, taxe de concurs, pregatire, cazare, masa in cantonamente, transport, coregrafie, echipament, medicamentatie… Nu am primit nimic. Zero. Toate acestea le platim noi din buzunarul nostru. Asta se intampla de 3-4 ani. Singurii care ne-au ajutat cu decontarea transporturilor la cateva competitii au fost cei de la CSU Brasov, clubul de care apartinem.”– Marius Negrea pentru aimx.ro

In tot acest timp Julia Sauter a dus drapelul romanesc la 3 editii de Campionat Mondial pentru juniori si la 3 editii ale Campioantelor Europene. Asta dupa si-a luat un job part time de receptionera pentru a face fata acestor cheltuieli.

„Sunt mandra ca particip pentru Romania si reprezint aceasta tara. In acelasi timp sunt mahnita ca nu primesc suportul necesar. Am crezut ca voi fi mai mult sustinuta.” – Julia Sauter pentru aimx.ro

    A ratat calificarea la Jocurile Olimpice pentru ca nu a avut bani de tratament

In acest an a ratat la doar 0,38 de sutimi intrarea in finala de 24 la Campionatul European de seniori de la Ostrava. In luna martie a acestui an a suferit o accidentare. Pentru ca nu a a avut bani suficienti sa faca un tratament complex accidentarea a recidivat chiar inaintea concursului de calificare pentru Jocurile Olimpice din Coreea de Sud.”Nu am mai putut concura. Probabil si daca ne calificam la J.O. tot pe banii nostri ar fi trebuit sa mergem” spune cu un gust amar antrenorul Marius Negrea.

Credit Photo: Facebook Figure Skating Life