Daniel Rus este castigatorul la juniori la alergare montana pe distanta scurta

277
Daniel Rus este castigatorul la juniori la alergare montana pe distanta scurta

Daniel Rus este sportiv bistritean si i-a devansat pe reprezentantii de la Sighisoara, Marius Valentin Popa si Nicolae Raul Popa. Anul acesta Daniel o sa mai participe la Campionatul Național de Cros din 18 octombrie.

Daniel Rus este castigatorul la juniori la alergare montana pe distanta scurtaDaniel Rus isi propune sa mai castige un titlu de Campion National si sa participe cu echipa Romaniei la Campionatul Balcanic si European de Cros din urmatoarea perioada.

Daniel Rus a vorbit pentru AIMX despre intrecerea pe care a castigat-o la Campulung Moldovenesc.

„Cursa a fost una destul de grea deoarece in 6 kilometri a fost o diferenta de nivel aproximativ de 800metri.  M-am adaptat conditiilor traseului si am incercat sa alerg cat mai bine posibil. Diferența dintre mine si ceilalti care au fost pe podium am inceput sa o fac chiar din primul kilometru. Startul s-a dat deodata cu seniorii. Ei au avut de parcurs 12 km! Am incercat sa tin cat mai mult cu ei nu m-am gandit sa stau cu cei de varsta mea. Asa am reusit sa castig detasat si sa ajung al 4-lea la Seniori!  Ei au mai avut de parcurs inca 6 km si eu terminasem cursa.”-Daniel Rus

Regretatul antrenor emerit Ioan Zanca a vazut potential in Daniel!

Daniel Rus este castigatorul la juniori la alergare montana pe distanta scurta”Am inceput sa practic atletismul de cand aveam 11 ani. La atletism m-a adus matusa mea care si ea a facut atletism de performanta.  Inca mai are recorduri nationale la Junioare 2. M-a dus la acelasi antrenor care a antrenat-o si pe ea, antrenorul emerit Ioan Zanca „-Daniel Rus

Daniel Rus este antrenat de Silvia Zanca Muresan.

”Vreau sa multumesc si clubului C.S. Gloria 2018 Bistrita-Nasaud care m-a susținut tot anul acesta cu echipament, cantonament in Piatra Arsa ca sa pot sa ma antrenez si eu ca un atlet profesionist.”-Daniel Rus. Pe AIMX puteti citi AICI despre cea mai buna junioara de la Campionatul National de alergare montana pe distanta scurta.

Autor: Ovidiu Pețenghea