Daniela Șchiopu și misiunea către vârful Baruntse 7162 metri. Daniela a făcut sport de performanță, a practicat atletismul la Steaua, la nivel de juniori. A concurat la aruncarea discului și greutate. A fost campioană națională de junioare la disc. Arunca aproximativ 14 metri la greutate și 40 la disc. A practicat și judo și înot.
Daniela Șchiopu și misiunea către vârful Baruntse 7162 metri. Postările oferite pe pagina de socializare.
”Știu că am să primesc multe întrebări legate de acest vârf. Cum pot renunța la un optimar, unde toți visează să ajungă, da , eu am renunțat pe ultima sută de metri, am preferat extremul și dacă tot o fi să fie, măcar să fie un vârf nu frecventat de mulți români, statistica ne arată un singur român care a reușit să escaladeze acest munte în 2014, Ionuț Ștefănescu. Vreau să fiu prima femeie din România care încearcă acest munte. Am încercat să mă pregătesc cât mi-a permis timpul în vara aceasta, 14 summit din România un tur al munților noștri care au facut parte din proiectul meu de suflet.”
Anterior, Daniela posta pe pagina de socializare:
”Următorul meu proiect, următoarea expediție și anume Gabriel Baicus , singurul om care a reușit în mai să escaladeze în 24 ore cele mai mari două vârfuri ale planetei Everest 8848 metri și Lhotse 8516 metri. Mă simt onorată să fac parte din această echipă mixtă. Mă simt specială fiind singura româncă care încearcă escaladarea unui munte nu așa comun multora Vârful Baruntse 7162 metri.”
Gabriel Băicuş a reuşit o premieră pentru alpinismul românesc, escaladarea a două dintre cele mai înalte vârfuri ale planetei, Everest şi Lhotse, în puţin peste 24 de ore, fără întoarcere în tabăra de bază.
”Am reușit să îmi împlinesc marele vis de a urca cel mai înalt vârf din lume, Everest (8.848 metri) și al patrulea, Lhotse (8.516 metri) în putin peste 24 ore. Este o premieră pentru mine și o premiera națională de care sunt extrem de mândru și recunoscător. Și cred că e doar inceputul. Chiar dacă nu m-am încadrat în cele 24h, pentru că așa se așază câteodată lucrurile, acest proiect este mai mult decât o reușită personală, este o depășire a limitelor care nu era posibilă fără o echipa de oameni minunați care m-au susținut încă de pe vremea când era doar o idee. Împreună am reușit să ajungem acolo. Mă simt compleșit și extaziat de susținerea voastră. Am primit sute de mesaje care m-au ridicat mai sus decât cel mai înalt punct din lume.” posta Gabriel pe pagina de socializare.
Pe AIMX citiți și articole din natație!
Autor: Ovidiu Pețenghea