Daria Haristiade face un nou record la pistol aer comprimat

119
Daria Haristiade face un nou record la pistol aer comprimat

Daria Haristiade face un progres remarcabil! Daria a entuziasmat! Sportiva antrenată de Daniela Cohanciuc a reușit să stabilească un nou record național de juniori la pistol aer comprimat. Sportiva născută la Arad a evoluat în cadrul etapei de Campionat Național la tir, la Iași.

Daria Haristiade face pentru Dinamo record în proba clasică (60 de focuri), cu 570 de puncte. Este un record îmbunătățit cu 4 puncte peste vechea performanță plus record în finală.

Daria Haristiade face un nou record la pistol aer comprimat

După cinci ani de tir, Daria evoluează constant!

 A început dintr-o simplă dorință. Daria a vrut să vadă cum este să tragi la țintă. Tatăl ei a dus-o la poligonul din Arad. După doar 4 luni deja participa la primul concurs național. Daria  a tras 355 din 400.

„Nu m-aș fi gândit vreodată să ajung la un astfel de nivel înalt, totul pornind de la o nevinovată dorință.”

Daria Haristiade a povestit pentru AIMX cine a inspirat-o!

„Părinții joacă un rol important! Mă motivează din plin. Mă încurajează să-mi urmez visul. Într-un sport de performanță e important să îmi pot menține calmul și gândirea obiectivă. Nu trebuie să  mă las doborâtă de lucrurile care apar în drum. Doamna Mihalache Lucia, directoarea clubului CSM Arad și tragatoare la rândul ei a avut mereu încredere în mine. M-a ajutat atât din punct de vedere al carierei de sportiv cât și moral. 

Daria Haristiade tinteste un record in Argentina la Tir, la Jocurile Olimpice

Ca inspirație le am pe sportivele Anna Korakaki și Arunovic Zorana, numărul unu mondial la două probe de pistol, la 22 de ani. Zorana este de asemenea sportivă olimpică și campioană mondială, Amândouă dau dovadă de modestie și un caracter notabil.”

 Daria detine titluri de campioană  la toate categoriile de vârstă la pistol aer comprimat. Pe plan extern a concurat în finale, la Baku, Azerdbaidjan si la Gyor, la Europene.

Pe AIMX aflați aici și despre românca medaliată cu aur la Campionatele Europene de Box! Succes pentru junioară la Budva, în Muntenegru!

Autor Ovidiu Pețenghea