David Popovici a câștigat la 100 și la 200 metri liber la Campionatele Naționale

0
112
David Popovici a câștigat la 100 și la 200 metri liber la Campionatele Naționale
Sursa Facebook, David Popovici

David Popovici a câștigat la 100 și la 200 metri la Campionatul Naţional în bazin de 25 de metri, competiţie care are loc la Otopeni. În cursa de vineri, pe locul doi s-a clasat Vlad Stancu, iar pe trei a terminat Mihai Gergely.

David Popovici a câștigat la 100 și la 200 metri liber la Campionatele Naționale
sursa Facebook, FRNPM

David Popovici a câștigat la 100 și la 200 metri. Două titluri acontate de sportivul antrenat de Adrian Rădulescu la Naționale. Competiția de la Otopeni constituie un test în vederea Campionatului European în bazin de 25 de metri, programat luna viitoare, în perioada 5-10 decembrie, tot la Otopeni.

S-au remarcat joi, cu record național Brigitta Vass, Dinu Patrick Sebastian& Mihai Gergely care au realizat baremul de participare pentru Campionatele Europene de Seniori în bazin de 25 de metri.

David va absenta de la Campionatele Mondiale de la Doha în 2024 pentru pregătirea Jocurilor Olimpice de la Paris.  

În perioada 2-18 februarie World Aquatics a programat în premieră Campionatele Mondiale de nataţie într-un an olimpic. În Qatar întrecerile sunt programate cu cinci luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris.

La Campionatele Mondiale de la Roma, în august 2022, David Popovici a făcut o cursă fenomenală în finala de la 100 metri liber de la Foro Italico și a luat medalia de aur cu timpul de 46,86 – nou record mondial – prin care a corectat performanța obținută de brazilianul Filho (46,91) la Campionatele Mondiale de la Roma, în 2009.

Înainte de Naționale, David Popovici a fost în Polonia. A câștigat la 200 de metri liber la Memorialul Marek Petrusewicz, găzduit de Wroclaw, o competiție tot în bazin de 25 de metri.

David Popovici va mai participa în probele individuale de 100 metri mixt și 50 metri liber. David reprezinta clubul Dinamo București

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea