David Popovici e fenomenul de 15 ani din bazin. Poveste de campion!

0
2319
David Popovici e fenomenul de 15 ani din bazin. Poveste de campion!

David Popovici a fost inotatorul revelatie la Nationalele din Bacau! „Zanul” asa cum era cunoscut cand a inceput inotul a devenit un magician al probelor si face record dupa record. David Popovici este cunoscut de catre ceilalti inotatori drept Kahuna (magician) supranume pe care i l-a dat fostul lui coleg Sabin Bonea. AIMX a aflat povestea lui David si va prezinta rezultatele care il transforma pe David intr-un inotator de perspectiva. Visul olimpic poate sa devina realitate, curand!

David Popovici are 7 recorduri nationale doborate in 4 probe diferite si trofeul pentru “Cea mai buna performanta” atat la Juniori (15-16 ani) cat si la Tineret (17-18 ani) la Nationalele din Bacau!

Parteneriatul dintre Adrian Radulescu si campionul pe care il antreneaza, David Popovici, are ca rezultat 26 de clasari pe podium la toate categoriile de varsta.

A fost un debut fantastic pentru David la primul lui Campionat National de Inot pentru Seniori, Tineret si Juniori. David a primit „standing ovation” la intrecerile din  Bacau in perioada 20-24 martie.
Pe parcursul celor 5 zile de concurs, David a demonstrat ca poate concura de la egal la egal cu grupele superioare de varsta si a reusit sa se claseze pe podium in toate probele in care a inotat.

David Popovici a ajuns la inot la recomandarea unui medic ortoped. David avea inceput de cifoza, inceput de scolioza si parintii au urmat recomandarea medicului. A inceput inotul la bazinul de la Lia Manoliu in Bucuresti. Initierea a fost cu antrenorii Bogdan Stroe si Bogdan Manea. David Popovici avea parul lung de atunci si a fost poreclit „Zânul”. Era meticulos, inota incet si cauta aerul, la liber se uita mult inspre cer ca sa inspire.  David a inceput la 6 ani inotul!

David Popovici e fenomenul de 15 ani din bazin. Poveste de campion!Pentru David a urmat perioada de inot la Colegiul Racovita. In paralel s-a antrenat cu Doina Potolea si astfel si-a perfectionat tehnica. Adrian Radulescu l-a preluat si timp de 6 ani recordurile s-au adunat!

David a doborat primul record national cand avea 10 ani atunci a spus ca vrea sa faca inot de performanta! A inotat atunci proba de 50 de metri spate la Campionatul National. A avut ca probe favorite 50 si 100 spate dar in ultimii ani a devenit foarte puternic la liber si la mixt. La bras nu exceleaza, iar la fluture se simte bine.

Exista o legatura foarte puternica intre David si Adrian Radulescu. Antrenorul tanarului campion Popovici este si mentor si prieten pentru David. Adrian Radulescu are si cea mai buna sportiva de la 14 ani, pe Ioana Marin, cu un an mai mica decat David.

AIMX va reveni cu detalii despre parcursul tinerilor inotatori care aspira la participarea la Jocurile Olimpice

Sursa foto Victor Eugen Mihai VEM Sport24Bacau.ro

Autor: Ovidiu Pețenghea