David Popovici face recorduri în Rusia. La Kazan, David Popovici a concurat la a patra etapă de Cupă Mondială FINA a sezonului 2021. Sportivul antrenat de Adrian Rădulescu e concentrat pe evoluția în bazinul de 25 de metri, unde realizează noi performanțe. O listă de recorduri naționale este arealizată la Kazan Aquatics Palace.

David Popovici face recorduri în Rusia înainte de Campionatul Mondial în bazin scurt din decembrie programat în Abu Dhabi.

În proba de 100 metri mixt, la Kazan, David a oprit cronometrul în 54’81”, timp care reprezintă un nou record național la categoriile 17,18 ani.

David a înotat proba de 100 m liber în calificări și a reușit, cu timpul de 47’62”, să doboare atât recordurile la 17, 18 ani, cât și recordul național de seniori, care îi aparținea lui Radu Marius și care a fost realizat la Campionatul European în bazin scurt din 2015. În finală, David a avut contracandidați de top, Kyle Chalmers (care a doborât recordul mondial chiar în această finală), Vladimir Morozov și Kliment Kolesnikov (medaliați olimpici). David s-a clasat al 5-lea, doborându-și propriul record stabilit dimineață, cu 46’77”.

În proba de 200 metri liber, în calificări, David a înotat în 1’44”13, stabilind noi recorduri naționale la categoriile 17, 18 ani și seniori, corectându-l pe cel din urmă cu mai bine de o secundă. În finală, sportivul a înotat în 1’43”58, clasându-se pe locul 5, depășind recordurile naționale stabilite dimineață. Sursa Club Sportiv Navi

David Popovici face recorduri în Rusia, înotătorul este antrenat de Adrian Rădulescu
David Popovici face recorduri în Rusia înainte de Campionatul Mondial în bazin scurt din decembrie programat în Abu Dhabi.

David Popovici este primul sportiv român care apare pe coperta prestigioasei reviste Swimming World. Ediția lunii octombrie a celebrei reviste Swimming World îl are pe copertă pe David, despre care spune că este o “forță globală”. În vârstă de doar 17 ani, David a uimit o lume întreagă cu evoluțiile sale de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar și de la Campionatul European de juniori de la Roma, ambele desfășurate în vara acestui an. David s-a clasat pe locul 4 în finala probei de 200 metri liber și pe locul 7 în cea la 100 metri liber la Tokyo, iar la Europenele de la Roma a cucerit trei medalii de aur și una de argint! Sursa www.swimmingworldmagazine.com.

Pe AIMX aflați aici și despre evenimentul de la „Cheile Gradistei” care îi așteaptă pe alergătorii montani pe 13 și 14 noiembrie la Spartan Race România.

Autor Ovidiu Pețenghea