Diana Lătărețu și-a apărat titlul național la Marș, totul pentru Jocurile Olimpice!

107
Diana Lătărețu și-a apărat titlul național la Marș, totul pentru Jocurile Olimpice!

Diana Lătărețu și-a apărat titlul național la Marș. A înncheiat sezonul competițional cu o cursă de 10 kilometri în care a câștigat titlul de campioană națională la categoria ei de vârstă.

Diana Lătărețu și-a apărat titlul național la Marș, la tineret și a obținut o medalie de bronz la senioare. Este ultimul ei an ca junioară!

Diana Lătărețu și-a apărat titlul național la Marș, totul pentru Jocurile Olimpice!

”A fost ultima mea cursă din sezon și în același timp ultima cursă ca junioară 1, de la anul fiind primul an de tineret. Obiectivul meu a fost să-mi mențin titlul de campioană națională la tineret și să ocup un loc pe podium cu senioarele și mi l-am îndeplinit. Am terminat într-un timp foarte bun (49:36). Cursa pentru mine a fost lejeră,eu fiind obișnuită cu această distanță, pe care am alergat-o și la Campionatul European și la cel Mondial. Urmează de la anul să parcurg doar distanța de 20 de kilometri și în același timp să pregătesc baremul pentru Jocurile Olimpice de la Paris!”-Diana Lătărețu

La Timișoara (în jurul Stadionului „Dan Păltinișeanu”), s-au desemnat liderii naționali pe acest an de la Marș (10 km), la seniori și tineret (masculin, feminin), la individual și pe echipe. Astfel, în întrecerea fetelor, prima senioară care a trecut linia de sosire a fost Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia-CSU Reșița), cronometrată în 48:10,13, urmată de Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia-CSU Reșița; 48:51,07) și de Maria Lătărețu (CSM Craiova – 49:35,30). Diana a urcat pe prima treaptă a podiumului la tineret (U23). În clasamentul pe echipe, primele poziții au revenit echipei de la CS Unirea Alba Iulia (Jid/Rodean/Acatrinei) la senioare, respectiv, SCM Deva (Florea/Tutu/Bolohan/Danciu) la tineret.

La masculin, tilul a fost cucerit de către Andrei Gafița (CSM Suceava – 44:32,56), secondat de către Marius Cocioran (CSM Reșița-CSU Reșița; 44:55,94) și de Narcis Mihăilă (CSM Reșița-CSU Reșița; 46:02,99). Marian Ciobănașu (CS Botoșani – 51:28,91) a fost primul la tineret. La echipe titlul a fost cucerit de CSU Reșița (Mihăilă/Balog/Cocioran/Polita), pentru ca la tineret titlul să revină echipei de la CS Botoșani (Zavastin,/Daicu/Chelariu/Ciobănașu).

sursa Federaţia Română de Atletism

Pe AIMX aflați aici și despre evenimentul de la „Cheile Gradistei” care îi așteaptă pe alergătorii montani pe 13 și 14 noiembrie la Spartan Race România.

Autor Ovidiu Pețenghea