De la 0 la 1000 de kilometri in doi ani, cu Adrian Bontiu

815

  Nu este titlu de film. Este realitatea pe care o traieste un inginer constructor: Adrian Bontiu. Adi este din Reghin si va implini 29 de ani chiar pe 29 noiembrie. In paralel cu proiectarea si constructia de drumuri si poduri lucreaza si la o provocare personala extrema: in alergare. Si-a propus ca in luna ianuarie 2018 sa participe la un ultramaraton de 1000 de kilometri. Se va intampla la doar doi ani de cand a facut primii pasi spre acest sport.

Pentru prima data am alergat la un cros de 4 kilometri la Reghin. Am avut o noapte incredibil de agitata inaintea concursului. Ma tot intrebam daca voi reusi sa termin. La final am spus ca nu voi mai alerga niciodata insa m-a prins microbul si de atunci nu am mai renuntat la alergare.”– Adrian Bontiu

Pentru ca lucreaza de dimineata pana seara Adrian se antreneaza cel mai mult noaptea sau dimineata devreme. ” Vineri noaptea fac un antrenament mai lung. Ma duc la Targu Mures unde este o pista de atletism si alerg in jur de 6,7 ore”, a povestit Adrian Bontiu pentru aimx.ro.

In ianuarie va alerga cel mai lung ultramaraton din viata sa: 1000 de kilometri, in cadrul Atena International Ultra Marathon Festival. Nu-l sperie si spune ca noaptea dinaintea concursului va fi cu siguranta mai linistita decat cea premergatoare crosului de 4 kilometri.

Nu ma sperie! Abia astept. Mi-am propus sa alerg o medie de 100 de kilometri la 24 de ore. Pana in acest moment suntem inscrisi doar eu si cu un sportiv din Suedia. Nu stiu daca sunt primul roman care incearca sa alerge pe o astfel de distanta, dar nu imi doresc sa fiu ultimul. Sper sa fiu capabil sa-l termin. Oricum ma voi duce acolo sa incerc”, a declarat Adrian.

Concursul se desfasoara pe o bucla cu o lungime de doar 1 kilometru. Traseul este pe asfalt si se afla in interiorul bazei sportive care a gazduit Jocurile Olimpice Atena 2004. Recordul este detinut de WOLFGANG SCHWERK. Acesta a alergat in 2010 cei 1000 de kilometri in 6 zile, 23 de ore, 32 de minute si 9 secunde.

CIFRELE LUI ADRIAN BONTIU:

 

  • ULTRA NO FINISH LINE PARIS: 306, 44 kilometri in 106 ore
  • S 24H Timisoara: 173,084 kilometri in 48 de ore
  • in perioada 13-19 noiembrie va lua startul la Icarus Florida UltraFest (SUA), in proba de 144 de ore.

 

Credit Photo: S 24H Facebook, Adrian Bontiu