De la catedra, la examenul din iarba. Todoran alearga pentru performanta

0
1399

Paula Todoran profeseaza si practică atletism. Performantele la maraton au propulsat-o pe sportiva din Zalau la Jocurile Olimpice de la Rio. Ultima intrecere din an e la Europenele de Cros din Slovacia, la Samorin.

Todoran si-a valorificat cunostintele,  experienta in atletism si a inceput sa predea educatie fizica la liceu.  In acelasi timp se antrena si concura.Paula este nedespartita de la 12 ani de omul care i-a conturat traseul spre succes: Mirel Seisanu.

Inspirata de doamnele maratonului romanesc, Constantina Dita si de Lidia Simon, Paula Todoran a alergat, a progresat,iar trofeele s-au adunat.

Misiunea  Paulei la sfarsit de an este sa revina pe podium la Campionatul European de Cros din Slovacia, la Samorin. In urma cu un an echipa de senioare a cucerit bronzul la Campionatele Europene de Cros, de la Chia, in Italia.

„Pentru mine va fi ceva mai greu pentru ca vin din proba de maraton (cu o pregatire total diferita). Asta nu ma sperie deloc pentru ca eu de mica am practicat crosul si cu asta m-am si afisat in performante la nivel international. Deci pot spune ca am fost o buna alergatoare de cros fiind campioana nationala si balcanica la juniori si tineret,”

In acest an Paula Todoran a realizat baremul pentru Campionatele Mondiale de maraton la Hamburg si confirmarea baremului olimpic.

In acest an Paula Todoran a castigat medalia de bronz la Campionatele Nationale de seniori, la 10.000m, iar la semimaraton a fost pe 4.

Pe plan international, la Cupa Europei de 10.000 m,  la Minsk, sportiva de 32 de ani a terminat pe locul 6 cu echipa.  La Mondialele  de Maraton,  Todoran a abandonat din cauza unor probleme de sanatate( care acum sunt rezolvate).

Paula Todoran este reper al performatei la CSM Zalau. Domina clasamentul celor mai buni sportivi ai Salajului, in probele olimpice.

Si in acest an Paula are sanse mari să fie desemnata cea mai buna sportivă a judeţului. Gala este programata pe 19 Decembrie. ” Am castigat la Balcaniada de cros din Turcia si sper din suflet ca si duminica sa stralucim cu o medalie atarnata de gat ,de orice culoare”.

Autor: Ovidiu Petenghea