Declarația Andreei Mezdrea după un rezultat istoric pentru România

229
Declarația Andreei Mezdrea după un rezultat istoric pentru România
sursa Facebook Eva Tofalvi

Declarația Andreei Mezdrea după un rezultat istoric pentru România la Campionatului Mondial de Biatlon de Juniori de la Shchuchinsk în Kazahstan. Sportiva s-a clasat pe locul 4 în proba feminină de 12.5km Individual! Legitimată la început la Clubul Sportiv Școlar din Vatra Dornei, acum reprezintă clubul Dinamo Brașov, Andreea Mezdrea a început să practice biatlon de performanță cu antrenoarea Magdalena Potinga.

Declarația Andreei Mezdrea după un rezultat istoric pentru România
Sursa Facebook, Tófalvi Éva

Declarația Andreei Mezdrea după o întrecere internațională de referință. În aceeași probă, Szidonia Kelemen s-a clasat pe locul 74, Vivien-Bernadett Andras pe locul 76, iar Eszter Becze pe locul 78 dintr-un total de 81 de sportive.

”A fost o cursă grea, dar frumoasă în același timp. Astăzi am luat startul la proba de individual, 12,5 km, în cadrul Campionatului Mondial de Juniori din Shchuchinsk, Kazahstan. La start au fost prezente 81 de concurente, cele mai bune la nivel mondial, din țări precum Franța și Norvegia. Numărul de start a fost 18, un număr ce s-a dovedit unul norocos pentru mine. Încă de la început, am încercat pe cât posibil, să plec încrezătoare și focusată pe obiectivele propuse pentru această cursă. Chiar dacă vremea nu a ținut cu noi, vântul fiind inamicul principal pentru noi, fiind totodată și temperaturi destul de scăzute, am reușit să obțin doar două ratări în poligon, ceea ce m-a ajutat să înaintez în clasament. La final, am terminat pe locul 4, un rezultat care îmi arată că munca mea a dat roade, un motiv în plus de a mă ambiționa și de a mă încuraja să muncesc și mai mult pentru a ajunge, de ce nu, chiar în fruntea clasamentului la următoarele concursuri ce vor avea loc.”

Sportiva din Vatra Dornei a fost desemnată să poarte steagul României la ceremonia de deschidere a celei de a XIV-a ediții de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). La întrecerile din Sarajevo au evoluat sportivi cu vârste între 14 și 18 ani. Parada a fost pe Stadionul Asim Ferhatovic Hase din Sarajevo.

Andreea Mezdrea a început să practice biatlon de performanță cu Magdalena Potinga. În 2018 a debutat În lotul reprezentativ de juniori al României.

La Concursul IBU rezervat juniorilor sub 18 ani, Andreea s-a clasat pe locul 10 la 7,5 km sprint. Întrecerea a fost la Nove Mesto, în Cehia. Andreea Mezdrea a încheiat pe 28, la Campionatele Mondiale de juniori din Estonia.

O altă veste bună din sporturile de iarnă vine de la George Jinga care este medaliat cu argint la individual după ce s-a clasat pe locul 5 la Campionatul Mondial de Schi Alpinism de la Boi Taull, în proba VERTICAL! Sportivul, în vârstă de 19 ani, a confirmat încă o dată la o competiție în care a fost prezentă elita schi alpinismului mondial. Jinga, legitimat la Dinamo București, a fost la 16 secunde de podium și la jumătate de minut de medalia de aur, la categoria sub 20 de ani. A avut cel mai bun timp dintre românii care s-au aflat la start, inclusiv dintre seniori.

George Jinga este medaliat cu argint la Mondiale la Schi Alpinism!

George Jinga este medaliat cu argint la Campionatul Mondial U20 Boi Taull, în Spania. Alături de el este antrenorul Rares Manea.

George Jinga câștiga anul trecut întrecerea de 10 kilometri la Zărnești Challenge în 00:53:11 în fața lui Augustin Leca 00:54:41. Top trei la Cros a fost completat de Marian Costache 00:54:43.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!

Autor Ovidiu Pețenghea