Medalie istorica adusa pentru Romania de George Jinga: vicecampion mondial la schi alpinism

0
267

George Jinga a reusit o performanta notabila pentru schi alpinimsul romanesc. A cucerit medalia de argint in proba „regina” a acestei discipline, INDIVIDUAL, la categoria sub 20 de ani. „Cea mai intensa cursa din viata mea. Fara riscuri nu reuseam un astfel de rezultat” a declarat George pentru aimx.ro. Jinga are 19 ani, este legitimat la clubul Dinamo si antrenat de Rares Manea.

Traseu tehnic, cursa intensa, riscuri, emotii si in final… titlul de vicecampion mondial pentru George Jinga

12 kilometri, cu 1235 de metri diferenta de nivel pozitiva a fost traseul pe care a concurat George Jinga in proba individuala. Au existat tronsoane tehnice atat pe urcari, cat si pe coborari. George a avut nevoie de toate cunostintele acumulate in cei 7 ani de schi alpinism pentru a reusit cel mai valoros rezultat al carierei.

„Am concurat si pe trasee mai dificile, dar si mai usoare. L-as incadra undeva la o dificultate medie, spre grea. Chiar daca a fost locul 2, pentru mine este cel mai important rezultat si cel mai frumos Campionat Mondial de pana acum. Este prima mea medalie la categoria sub 20 de ani, ultima inainte de seniori” a declarat George pentru site-ul nostru.

Incurajat pe traseu de colegi si de antrenorul sau, George Jinga a facut o cursa de senzatie.

Podium individual, cu George Jinga in stanga imaginii

„Mi-au dat forta strigatele lor. M-au ajutat mult incurajarile, in primul rand ale antrenorului meu Rares Manea si apoi ale intregii echipe care si-au aratat sustinerea intr-un mod extraordinar. Probabil am avut parte de cea mai intensa cursă din viața mea. Fără timp de respiro. A fost nevoie de un ritm foarte puternic pe urcări, iar la coborâre…,fără riscuri, nu ajungeam la acest rezultat. A fost nevoie de risc pentru titlul de vicecampion mondial. Am recuperat câteva poziții pe coborâre,iar apoi, pe urcare, am mai întrecut 2 concurenți. Bătălia finala s-a dat pe ultima urcare, unde am reușit sa ma bat pentru locul 2 și sa-l și câștig. Pe ultima coborare emoțiile au fost foarte mari. Am simțit crampele cum vin foarte puternic din spate din cauza suprasolicitării mușchilor, insă am fost foarte fericit când am văzut ca am terminat coborârea in siguranța și am trecut linia de finish intreg” a facut George rezumatul cursei.

1 ora, 9 minute si 47 de secunde a fost timpul care i-a adus locul 2 lui George. Romanul s-a aflat la 36 de secunde in spatele campionului mondial, austriacul Nils Oberauer, si a reusit un timp mai bun cu 9 secunde fata de medaliatul cu bronz, italianul Davide Sambrizzi.

George Jinga

Urmatorul concurs pentru George Jinga este Campionatul National de Individual si Lunga Distanta. Tot pe aimx.ro puteti citi si despre un rezultat mare pentru atletismul romanesc, AICI!!

Autor: Vlad Lucian Arhire