Denisa Dragomir dupa cel mai puternic concurs al carierei: „Am invins fete pe care nu visam sa le bat”

665

Ziua de duminica 27 mai este un nou reper in cariera alergatoarei montane Denisa Dragomir. Medaliata cu bronz la Mondialul din 2017, Denisa spune ca Zegama a fost competitia in care a avut parte de concurenta cea mai puternica.„Au fost cele mai valoroase fete din skyrunning”. Printre ele, chiar ea. Romanca a ocupat locul 4 la finalul celor 42 de kilometri. A fost o cursa care efectiv a epuizat-o, dar si bucuria de la final a fost una formidabila.

Denisa Dragomir isi confirma valoarea la Zegama, Spania

La nici 26 de ani alergatoarea nascuta langa Pitesti si-a facut loc prin munca si rezultatele obtinute in elita mondiala. „La start nu am vorbit cu nimeni. Cu multe dintre fete nu mai alergasem. Nu cred ca se asteptau sa termin pe locul 4. Sincer, nici eu, desi imi doream sa fac o cursa foarte buna si sa vin cat mai in fata. Parca se uitau la mine si ziceau „tu cine mai esti, de unde ai aparut?”.

Recunoaste ca trairile dinaintea cursei au fost mult mai intense decat in mod obisnuit. „Am avut emotii. Am fost cam agitata cu gandul la concurenta care ma astepta. Am pus presiune cred pe mine putin mai mult decat trebuia, dar la start m-am linistit si am zis ca trebuie sa ma concentrez.” 

Denisa a plecat usor. Stia ca pe ultimii 12 kilometri trebuie sa ajunga cu resurse importante pentru a conta in cursa. A „tinut” aproape de castigatoarea din 2017 de la Zegama si cea care detine recordul cursei: Maite Maiora, Spania. Si-a dat seama dupa felul in care respira ca nu este in cea mai buna zi si a depasit-o. Ulterior Maite a abandonat. „Eram pe locul 10 la inceput, dar usor, usor am inceput sa depasesc. Dupa Maite am venit langa Silvia (Rampazzo, italianca este campioana mondiala din 2017). Fix cand am depasit-o mi-am pierdut adidasul dupa ce am intrat in noroi pana la gamba. A trebuit sa ma intorc sa-l recuperez si normal ca am fost depasita. Am tras tare sa revin si am trecut din nou de Silvia. Aveam si o revansa de luat in fata ei de la Mondial. In momentul acela eram pe 8. A urmat americanca Megan Kimmel, apoi fetele din Spania Sheila Castano si Olihaia Kortazar. Pe la kilometrul 25 am trecut si de suedeza Forsberg. Am mai recuperat fata de Croft (locul 3) vreo 4 minute, dar nu a mai fost posibil sa o depasesc”, a declarat pentru aimx.ro Denisa Dragomir.

Denisa Dragomir despre: 

cum se simte dupa Zegama: „Epuizata. Ma dor toate. Nu am putut sa mananc nimic. Cred ca am baut jumatate de pahar de Cola”.

atmosfera: Incredibila. Nemaintalnita. Asa ceva nu am trait. Stiam ca va fi ceva iesit din comun. Vazusem filmulete, dar una e sa simti si sa traiesti pe viu. La start iti venea sa plangi de emotie, de bucurie ca esti acolo. Orice alergator trebuie sa alerge macar o data in viata Zegama. Pe urcari se formau culoare. Toata lumea te incuraja, tipau la tine, aveau vuvuzele. Cand „ieseam” de acolo efectiv imi tiuiau urechile.

intensitatea cursei: Tot timpul erai in tensiune. Trebuia sa fugi, sa fugi si sa fugi. Daca aveai un moment de relaxare puteai fi depasita imediat de fetele din spate.

concurenta: Nu am mai avut parte niciodata de o astfel de concurenta. Tot ceea ce este mai bun in skyrunning. Pana la urma intr-o astfel de cursa poti vedea exact unde te afli.

traseul: Destul de greu. Foarte mult noroi. Ajungi ca „porcul” la final. Umiditatea este incredibila. Vremea este capriciaosa. Ploua, iesea soarele si tot asa.

importanta locului 4: As putea spune ca e cam la fel cu locul 3 de la Mondiale. Este un loc care mi-a dat incredere in mine. Demonstreaza ca sunt pregatita. Mai am de muncit insa si sper sa reusesc sa fac rezulate bune si pe viitor…

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo:Salomon Running