Florin Ionita e cel mai bun roman la Europeanul de alergare din Timisoara

799
Florin Ionita e cel mai bun roman la Europeanul de alergare din Timisoara

Florin Ionita e romanul care a alergat cei mai multi kilometri in 24 de ore la Timisoara: 225,98 km. pentru locul 22. E nou record pentru Romania. Polonezii au dominat intrecerea. Detalii aici!

„M-a impresionat darzenia tuturor, au tras pana la lesin. Au fost in timpul cursei multe momente de lesin si  din cauza caldurii si din cauza efortului. Castigatorului i s-a facut de trei ori rau dar de fiecare data a continuat, pana si-a revenit a mers 100m si apoi a continuat. A fost incredibil. Si lupta pentru podium a fost intensa. Lituanianul care a condus cursa, un foarte bun alergator a condus pana cand mai erau 4 ore. A venit un francez si l-a depasit. Ruel a inceput sa alerge dupa miezul noptii de parca in acel moment se trezise. Iar polonezul Radzikowski l-a depasit pe francez in ultima ora pentru victoie.”

Florin Ionita e hotarat ca doua saptamani sa nu mai alerge.

„Duritatea cursei trebuie mentionata, nu mi s-a mai intamplat ca la finalul unei intreceri sa nu mai stiu de mine. Nu am fost singurul asa si strainii au acuzat stari de lesin. Lituanianul care a terminat pe 3 nici nu a mai ajuns la podium pentru ca a fost pus la perfuzii. El a inceput foarte tare, dupa 3 ore avea 6 tururi avantaj. A plecat ca pentru o cursa scurta dar nu a rezistat ca sa castige dar a terminat pe 3 dupa Radzikowski si Ruel.”

Florin Ionita e pregatit pentru refacere. Urmeaza doua intreceri montane importante pe plan intern.

„Dupa ce ajung acasa voi avea prima sedinta de masaj va fi cel putin la fel de dureroasa pe cat au fost crampele din cursa si pe care le am si acum. Voi insista pe izotonice, proteina  si glutamina  pentru refacerea dupa efort. Urmatoarele doua saptamani nu mai vreau sa aud de alergare. Dupa aceea voi face doua concursuri montane Cozia si 7500 Ultramaratonul cu varianta noua 8500 in BUCEGI (4 alergari spre varful Omul).”

Florin Ionita e inca marcat de participarea la Campionatul European de alergare, 24 de ore din Timisoara.

„Au venit cei mai buni alergatori de specialitate a fost cald, apoi a plouat multi concurenti au intrat in hipotermie, cu lesinuri, cu probleme de sanatate. Mi-ar fi placut sa lucram mai mult ca echipa. Trebuie sa fim o echipa sudata. Pana la urma la Timisoara fiecare a facut cum a crezut. Unora ne-a iesit, poate ne-ar fi iesit mai bine daca aveam o strategie mai buna. Dar aceste curse sunt imprevizibile, in 24 de ore se pot intampla multe. Eu am facut de doua ori ultramaratoane un Spartathlon si de doua ori Ultrabalatonul. Razvan Farcas a facut de doua ori  S24H International Ultra Running Race. Ceilalti aveau doar o singura cursa de genul acesta.”

Florin Ionita e realist. Strainii sunt mult mai bine pregatiti.

„A fost o lupta crunta, fiind acolo printre cei mai buni, sa alerg cu ei si sa vad cum se intrec pentru victorie a fost impresionant. Secretul polonezilor si a celor care ne-au dominat si francezii si germanii si maghiarii si englezii sta in traditie. Fenomenul ultra la ei are deja peste 20 de ani in plus fata de romani. Au invatat cum sa abordeze un asemenea eveniment. Echipa noastra a fost incropita. Nu este o echipa experimentata.”

Florin Ionita si-a fixat la Timisoara trei obiective: varianta acceptabila, sa faca minim 220 de km, varianta in care sa faca o cursa buna 240 km si varianta exceptionala la 260 de km. A facut 225.98- nou record al Romaniei!

Autor:Ovidiu Pețenghea