sâmbătă, decembrie 2, 2023

Despre noi

Italia 113
Vlad Lucian Arhire

aimx.ro (I AM X-treme) este un proiect de suflet care astepta de mult sa fie pus in practica si pe care ardeam de nerabdare sa-l vad concretizat. Asa sunt indragostitii: se tachineaza la inceput sau prelungesc preludiul pentru ca …,  dar sa nu ne indepartam de subiect. Cred in acest proiect, ma regasesc in el, sper sa va regasiti si VOI, vreau sa-l cresc si-i voi aloca o buna parte din timpul meu.

Aici, pe aimx.ro, doresc sa promovez sporturi de anduranta care supun corpul uman unor eforturi fizice greu de descris, dar care cer si un psihic de fier pentru a putea fi practicate. Nu ma intereseaza neaparat clasamente, miimi de secunda care fac diferenta. Nu!!! Aici diferenta o faci tu, o face vointa, ambitia ta, dorinta de a face miscare. Nu conteaza daca esti profesionist sau amator. Este loc pentru toti.

aimx.ro este un site in care veti cunoaste oameni frumosi, oameni care si-au transformat pasiunea intr-un crez, oameni simpli care au devenit  campioni, care si-au depasit  bariera de comoditate si au ales sa-si infrunte limitele in diferite sporturi, oameni care sunt modele si de ce nu, oameni care sa va inspire. Cu siguranta veti avea de unde alege. Sunt multi!!!

Pe la inceputul anilor 2000 am petrecut cateva luni minunate din viata mea la Paris. Atunci am observat, pentru ca de realizat s-a intamplat mai tarziu, oameni care aveau cultura practicarii sportului zilnic. Ma uitam ca la extraterestri la cei care alergau, cu castile in urechi, prin Jardin du Luxembourg sau pe cheiurile Sennei, dimineata sau seara tarziu. Creierul meu surprindea un fel de breaking news in desfasurare fara sa-si dea seama. Au trecut anii si-i analizam, in vacantele din Austria, pe batraneii care bateau potecile muntilor sau diferitele trasee amenajate cu acele bete speciale in mana, observam grupuri organizate care practicau ciclismul sau persoane care inotau in lacuri. Eram intr-o alta lume si suntem, inca, intr-o alta lume, dar ne schimbam, ne adaptam si incepem si noi sa punem in practica , nu doar sa ascultam , obsedantul mesaj de la TV: „ pentru o viata sanatoasa faceti miscare cel putin 30 de minute pe zi”.

O alta intentie este aceea de a promova competitii considerate de nisa (skyrunning, maratoane, concursuri de triathlon, concursuri de mountain bike, regate de veliere etc ), care au inceput sa aiba un impact extraordinar  in randul persoanelor dornice de miscare in natura. Va fi insa un spatiu in care isi au locul toti cei care au o poveste interesanta in spate, oameni ambitiosi, speciali, dar care nu beneficiaza, din pacate, de o mediatizare adecvata. Va fi un proiect interactiv in care astept si de la voi propuneri de subiecte , dar si informatii despre oameni care merita sa fie cunoscuti.

Traim vremuri in care toata lumea isi da cu parerea despre toata lumea si exista dezbateri pe orice subiect. Fiecare eveniment de mai mica sau de mai mare amploare este intors pe toate partile, apar dispute, contradictii care degenereaza in schimburi de opinii violente ( fiecare din noi credem ca suntem detinatorii adevarului absolut).

Ma deranjeaza faptul ca atunci cand cineva “scoate” capul si reuseste sa aduca valoare intr-un anumit domeniu se ridica foarte multi sa-l denigreze, sa-l tavaleasca in mocirla cuvintelor. E prea multa rautate. Ne orbesc parca doar aspectele negative sau ne este frica sa apreciem de teama unor interese ascunse.

Pana la urma, insa, e firesc si fiecare are dreptul la o opinie, dar pe mine ma cam oboseste aceasta avalansa de pareri si….pareriologi.   Da, parca mi-e dor de momentul cand ne pricepeam doar la fotbal si politica!!

Pe aimx.ro vreau sa zambim, sa ne lasam inspirati, sa aflam lucruri inedite, sa cunoastem persoane care au ceva de spus. Va fi un spatiu in care VOI veti vorbi mai mult, pentru ca la fel ca intr-o emisiune MODERATORUL trebuie sa asculte INVITATUL, sa-l descopere, sa-l descoase, sa-l provoace si …sa-si dea mai putin cu PAREREA.

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE