Diaconu e in TOP 10 Mondial. Urmeaza Europenul de Triatlon pe distanta medie.

445
Diaconu e in TOP 10 Mondial. Urmeaza Europenul de Triatlon pe distanta medie.

Diaconu e in TOP 10 Mondial si se pregateste pentru un proiect ambitios: Campionatul Europen de Triatlon pe distanta medie din Ibiza. Alex Diaconu are ca obiectiv consolidarea pozitiei in top 10 mondial pentru sezonul 2018. Pentru anul viitor Alex vrea sa se clasez epe un loc si mai bun, ideal in Top 5.

Diaconu e in TOP 10 Mondial. Urmeaza Europenul de Triatlon pe distanta medie.„Sezonul 2018 l-am inceput mai devreme decat de obicei si cu un mare entuziasm.
Am luat startul la Ia Ironman 70.3 Dubai (1,9km inot / 90km ciclism / 21km alergare ) in luna februarie. A fost  cam cu doua luni mai devreme decat as fi facut o cursa in mod normal. Am terminat half ironmanul in 4 ore 20 minute (un nou personal best) pe locul 28 la Pro Athletes. Acest lucru mi-a dat incredere in mine si m-a ajutat sa ma pregatesc cu o si mai mare determinare.”

In urma eforturilor depuse de Federatia Romana de Triatlon de a organiza in Romania a Campionatele Mondiale de Winter Triaton si a Campionatelor Europene de Cross Triathlon, sportivii romani au primit invitatia de a participa la Campionatul Asiatic de Triatlon pe distanta medie (1,5km inot / 85km ciclism / 20km alergare) in luna mai

„La aceasta competitie am participat alaturi de Sorin Boriceanu, Mihai Baractaru si de sportivul elite pe care il antrenez, Alex Ion. Elevul meu a fost castigatorul de anul acesta al Campionatului National de triatlon pe distanta olimpica. Cursa s-a desfasurat pe o vreme neasteptat de rece, dar care mi-a priit. Am trecut linia de sosire dupa 3 ore 51 minute, pe locul 4 elite. A fost un loc care mi-a adus o clasare pe 19 in clasamentul mondial pe puncte al triatlonului pe distanta lunga. De asemenea, aceasta pozitie m-a ajutat sa ma calific la Campionatul Mondial de Triatlon pe distanta lunga din Danemarca din luna Iulie.”

Campionatele Mondiale din Danemarca s-au desfasurat pe distanta de 3km inot / 120km ciclism / 30km alergare. Diaconu a terminat pe locul 22 in 6h05’. Punctele castigate la Mondiale cumulate cu punctele din Korea l-au propulsat pe Alex pe locul 12 in clasamentul mondial pe puncte ITU.

„Sunt foarte multumit de sezonul 2018! Este anul in care am imbinat cariera sportiva si antrenoratul, cu cea de antreprenor. Am lansat magazinul online de echipament sportiv www.monu.ro. Acum reusesc sa ii inteleg mai bine pe sportivii amatori pe care ii antrenez. Ma confrunt cu aceleasi provocari ca si ei legate de lipsa timpului si gestionare eficienta a fiecarei ore din zi.”

Proiectul antreprenorial a facut ca la startul Campionatului National de Triatlon (HERO TriChallenge Mamaia), Diaconu  sa ajunga epuizat dupa doua zile petrecute ca expozant la eveniment.

Diaconu e in TOP 10 Mondial. Urmeaza Europenul de Triatlon pe distanta medie.„Sincer, eram atat de obosit in dimineata cursei, ca aproape ca mi-am dorit sa gasesc bicicleta cu cauciucul spart si sa nu pot lua startul. Din fericire dupa start am reusit sa mobilizez resursele interne. M-am simtit in elementul meu. Strategia mea pentru cursa a fost foarte calculata. In trecut am fost luat de val la bicicleta pentru ca incercam sa minimizez timpul dintre mine si ceilalti pretendenti la titlu. Atunci m-a costat mult pe alergare. De data aceasta am avut o strategie a rabdarii. Am mers strict pe ce imi spunea powermeterul Garmin. Am tinut constant o putere de 3,75w/kg, ceea ce trebuia sa imi mentina picioarele cu suficiente rezerve pentru alergare. M-am emotionat vazand cat de tare mergea Mihai Vigariu! M-am ingrijorat ca nu voi mai putea recupera deficitul. Dar odata ce m-am dat jos de bicicleta am inceput sa recuperez din timp pe fiecare kilometru. La km 16 din alergare am preluat conducerea cursei.”

Diaconu e in Top 10 Mondial!

La doar o saptamana dupa castigarea Campionatului National, Alex Diaconu a primit  o veste foarte buna. Dupa ultima redistribuire a punctelor ITU (se scot punctele de la curse mai vechi de 12 luni calendaristice), a reusit sa urce pe locul 10 Mondial! Este o premiera pentru un sportiv roman in circuitul mondial!